Inici de les obres del centre sociosanitari Roís de Corella de Gandia 

– Sanitat inicia les obres del centre sociosanitari Roís de Corella de Gandia amb una inversió de 15 milions d’euros

· Les obres preveuen un centre de salut integrat, un centre de salut pública, pàrquing i parc de salut. Els treballs generaran prop de 70 llocs de treball entre directes i indirectes

· Ana Barceló: «És un projecte molt ambiciós que dotarà Gandia de més recursos assistencials i més especialitats»

· Diana Morant: «És molt important comptar amb un espai d’avantguarda que no serà un Centre de Salut a l’ús sinó que anirà més enllà en cobrir la necessitat assistencial en matèria de Salut Mental, Salut Pública, més urgències i més centres d’especialitats»

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, han anunciat aquest matí que les obres del centre integral de Salut Roís de Corella han començat hui mateix.

L’anunci ha estat realitzat durant la visita que ha realitzat aquest matí la consellera al solar que albergarà la infraestructura sanitària i on han estat acompanyades pel vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil, els portaveus de les forces municipals representades al consistori, així com tècnics municipals.

Durant el recorregut, Ana Barceló ha assenyalat que «es tracta d’un projecte molt ambiciós per a dotar la ciutat de Gandia de més recursos assistencials, més especialitats, i sobretot perquè comptarem amb un edifici específic destinat a Salut Pública, que ha estat una peça fonamental durant la pandèmia».

Així mateix, Barceló ha assenyalat que «aquest centre reuneix evidentment molts dels principis que recull la Llei de Sanitat com són la Salut Pública, Assistència Sanitària, i també aposta per una cosa que és fonamental, la Salut Mental».

En aquest sentit, la consellera ha afegit que «durant molt de temps hem apostat per crear una Unitat de Salut Mental a la Conselleria de Sanitat i ampliar els recursos assistencials per atendre les necessitats de la ciutadania. El que es contemple també dins d’aquest espai la Salut Mental, és una aposta decidida, clara, que també es veurà reflectida en els pressupostos per 2021, que recullen també l’increment de professionals per poder tenir una atenció de qualitat».

Per la seua banda, Diana Morant ha destacat que «hui és un dia molt emocionant i significatiu per a la ciutat de Gandia i la comarca de la Safor. Hui fem el pas definitiu per a l’inici de les obres».

L’alcaldessa ha recordat que després d’accedir al govern en juny de 2015 l’edifici estava absolutament abandonat, desmantellat i sense llicència d’ús. «Afortunadament, amb el canvi polític a la Generalitat, el govern del Botànic va apostar per cobrir les mancances sociosanitàries i va seguir invertint en Salut i Sanitat malgrat que feia poc que teníem el nou hospital comarcal» va explicar Morant qui va agrair la implicació del govern presidit per Ximo Puig i que té a Ana Barceló com a consellera de Sanitat.

«Fa quatre anys sabíem que la salut era important, però en aquests temps que vivim, és molt important comptar amb un espai d’avantguarda que no serà un Centre de Salut a l’ús sinó que anirà més enllà en cobrir la necessitat assistencial en matèria de Salut Mental, Salut Pública, més urgències i més centres d’especialitats» i va finalitzar la seua intervenció afirmant que amb l’inici de les obres d’aquesta infraestructura sanitària la barriada de Roís de Corella recuperarà la seua activitat alhora que es generen prop de 70 llocs de treball entre directes i indirectes.

Les obres, que s’han adjudicat per 15.351.048,59 euros, contemplen la construcció d’un centre de salut integrat que tindrà una superfície construïda de 6.935 m², distribuït en quatre plantes; un centre de salut pública amb casa del pacient i escola de salut, que tindrà una superfície construïda de 2.248,62 m², i es distribuirà en tres plantes; un aparcament al soterrani per a ús de personal sanitari que tindrà una superfície construïda de 4.331,07 m², i un espai exterior destinat a parc de la salut de 3.800 m². Els treballs tenen un termini d’execució previst de 30 mesos pel que està prevista l’obertura de la infraestructura durant l’estiu de 2023.

El programa funcional del nou centre sanitari comprendrà un centre de salut integrat que oferirà atenció primària amb PAC i unitats de suport (salut sexual i reproductiva, conductes addictives i odontopediatria); atenció especialitzada amb diferents especialitats mèdiques (atenció a la dona, treball social, salut mental); cirurgia menor ambulatòria; rehabilitació integral ambulatòria i hospital de dia de salut mental.

Et Pot Interessar