10.2 C
Gandia
Dissabte, 4 febrer, 2023

Nomdedéu: “La Comunitat és la segona autonomia que més llocs de treball ha generat aquest trimestre”

– Més de 81.000 persones valencianes van recuperar la seua ocupació aquest trimestre

– Malgrat les bones dades de creació d’ocupació, “l’important increment de la població activa ha dificultat que el mercat laboral valencià absorbisca tota la nova oferta de treball”, segons Nomdedéu

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades de l’Enquesta de Població Activa relatius al tercer trimestre de l’any 2020, fets públics per l’Institut Nacional d’Estadística, i que revelen que més de 81.000 persones valencianes van recuperar la seua ocupació aquest trimestre.

Nomdedéu ha destacat el fet que la Comunitat siga la segona autonomia que ha generat més nous llocs de treball (+81.800 ocupats més), amb un creixement per damunt de la mitjana (+4,21% vs. +3.06%).

A més, ha valorat que la població activa, que inclou a les persones treballant o en cerca activa d’ocupació, haja crescut “d’una forma molt important”. Així, segons ha detallat, l’EPA revela que hi ha 113.500 actius més, la qual cosa implica un increment del 4,86%.

No obstant això, el responsable d’Ocupació ha reconegut que, malgrat “les bones dades de creació neta d’ocupació, l’important increment de la població activa ha dificultat que el mercat laboral valencià, encara dubitatiu per la crisi de la COVID-19, absorbisca tota la nova oferta de treball”.

Per aquesta raó, segons Enric Nomdedéu, la desocupació creix també en 31.700 persones (increment del +8,10%) i la taxa d’atur s’incrementa lleugerament (+0,5 fins al 17,3%).

L’atur s’ha reduït en tots els sectors econòmics en la Comunitat menys en l’agricultura. Incrementen, especialment, les persones que busquen la seua primera ocupació o han deixat la seua ocupació fa més d’un any.

Segons Nomdedéu, una possible explicació és la forta reactivació laboral de les dones, que suposen el 61% de l’increment total de la població activa.

Articles relacionats