20.5 C
Gandia
Diumenge, 26 maig, 2024

El Grau de Gandia s’ompli d’art dedicat als nostres iaios i a la sostenibilitat

  • Com a conseqüència de la pandèmia, el festival internacional d’art urbà només s’ha centrat en les intervencions sobre parets al Grau, al costat del Centre Social Marcel·lí Pérez. Hi han participat les artistes: Wendal i Pesolett, de Gandia, i Mr Chapu (Oriola) i Rodrigo Estoy (Xile).

  • A més, els fotògrafs Borja Abargues i Mathías Rodríguez han realitzat un ‘foto posting’ dedicat a Joan Cogollos i la PAH.

  • Està coordinat per La Cris, Cento Carbó i Natalia de Ancos, la ‘Artilleria’ del Encuentro PaRedes, amb la col·laboració del departament de Cultura, la Junta de Districte del Garu, el veïnat que ha cedit els murs, Pinturas Mondúber i Gruas Ferre.

Finalment, com a conseqüència de la pandèmia, la cinquena edició del Encuentro PaRedes, el festival internacional d’art urbà, s’ha hagut de traslladar de Beniopa al Grau i només contemplarà intervencions artístiques que ja es poden visitar sobre parets cedides pel veïnat, al costat del Centre Social Marcel·lí Pérez.

Ho ha anunciat aquest matí el regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat del president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell, dos de les artistes que hi han intervingut, Wendal i Pesolett, de Gandia, i la Cris i Cento Carbó, els quals, juntament amb Natalia de Ancos, formen la ‘Artilleria’ d’aquest Ecuentro PaRedes 2020.

Ha sigut una edició exprés, per culpa de la Covid-19, però que ha tingut un resultat magnífic que es pot contemplar als murs que ha cedit veïnat del Grau. Esperem que la pròxima edició es puga realitzar amb total normalitat a Beniopa, on estava previst”, ha explicat Nahuel, qui ha agraït la iniciativa de l’organització del Encuentro PaRedes, així com la col·laboració del veïnat, Pinturas Mondúber i Gruas Ferre.

El Grau ja és un referent d’art urbà, ja que hi trobem intervencions sobre murals en el port, la Casa de la Música, el Ceip Joan XXIII, el Veles e Vents… I, ara, al costat del nostre centre social. Per tant, ja es pot fer un recorregut més que interessant”, ha manifestat Picornell.

Com ha explicat la Cris, “la temàtica d’enguany està relacionada amb la gent gran, les nostres aies i aios, i la sostenibilitat. Per les circumstàncies abans esmentades s’ha passat de 18 artistes convidats l’any passat a quatre en la present edició. Dos internacionals: Mr Chapu (Oriola) i Rodrigo Estoy (Xile); i dos de Gandia: Wendal i Pesolett. Dos dones i dos homes”.

Allò important és la gent que cada dia caminarà per aquest museu a l’aire lliure. També obrim la porta a que els particulars col·laboren amb el projecte, no només cedint parets, sinó a través de les webs i xarxes…”. En aquest sentit, Carbó ha anunciat un regal especial, i és que les col·laboradores veuran els seus noms pintats als murs, en reconeixement al seu suport. Més informació a: www.encuentroparedes.com.

Per la seua banda, l’artista Wendal ha mostrar la seua satisfacció per participar-hi, ja que “és un regal per al públic i per a la creadora. En la meua paret, he reconegut la tradició marinera, relacionant-ho amb el parc infantil pròxim”, amb colors i formes que recorden les il·lustracions infantils.

Finalment, Pesolett ha destacat de la seua intervenció “les insinuacions, les olors, que recorden la iaia. Aquests festivals són una forma d’obrir les ments”.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats