14.4 C
Gandia
Dimarts, 6 desembre, 2022

Nomdedéu culpa l’augment de l’atur “al moviment estacional habitual d’aquest mes”

  • La Gestora d’Ocupació destaca que els fons europeus “són una oportunitat per canviar el model productiu de la nostra Comunitat”

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrades al desembre a la Comunitat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social, la qual cosa indica que l’atur ha augmentat en 10.094 persones.

Nomdedéu ha destacat que es tracta d’un “comportament habitual i estacional en el mes de gener”. Així, ha detallat que el gener “sempre és un mal mes” per a l’atur a la Comunitat Valenciana. “De fet”, va afegir, “l’any passat també hi va haver un augment del 2,52%, lleugerament superior al d’aquest any”.

El responsable d’ocupació ha destacat que el sector més afectat és el dels serveis, amb 10.381 aturats, mentre que la indústria (-0,42%) construcció (-0,07%) el nombre d’aturats ha disminuït considerablement.

En aquest sentit, ha destacat “l’oportunitat dels fons europeus per a la recuperació, que haurien d’estar orientats prioritàries a promoure la innovació (tècnica i organitzativa) del valencià de petita i mitjana durada i facilitar una transició intel·ligent a noves activitats”.

Finalment, Nomdedéu ha recordat que, just aquest dimarts, s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat un important paquet d’ajudes directes per valor de 80 milions d’euros per a empreses i autònoms afectats pel COVID-19, que “esperem ajudar a remuntar la situació”.

 

Articles relacionats