Naix la Plataforma del Riu Serpis per a debatre sobre la gestió hídrica

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València i el CDR la Safor han reunit este dilluns a associacions, agricultors, comunitat de regants, personal investigador, institucions i ciutadania en general en l’acte de constitució de la Plataforma del riu Serpis, l’objectiu de la qual és debatre sobre els problemes ambientals relacionats amb l’aigua i el territori, així com les accions conjuntes que associacions i entitats poden realitzar.

En l’últim any, tant la UPV com el Centre de Desenvolupament Rural (CDR) la Safor han realitzat diversos estudis sobre l’estat del riu Serpis, en col·laboració amb associacions i entitats. Després de determinar que el canvi climàtic suposarà un gran impacte per la reducció de la quantitat d’aigua disponible del riu, aquestes entitats van decidir reunir-se el passat 21 de setembre al Campus de Gandia per a debatre sobre el futur del Serpis i sobre com millorar la seua gestió, davant la previsió d’escassetat d’aigua.

En aquesta reunió va sorgir la necessitat d’aprofundir en el treball conjunt i realitzar propostes concretes de col·laboració, que es determinaran en aquesta reunió convocada per a dilluns que ve. Els organitzadors animen a totes les persones interessades a participar, ja que quants més agents estiguen implicats, més ric serà el debat.

Et Pot Interessar