13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Compromís parla de “saqueig” a la Fundació Jaume II i eleva a 5’7 milions els diners presumptament defruadats

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha emprès una investigació sobre el saqueig de la Fundació Jaume II el Just, i diu haver descobert un altre desviament de fons per import d’1,2 milions d’euros cap a l’entramat d’empreses investigades presumptament per pagar suborns a dirigents populars i per finançar de manera il·legal les campanyes del PP, en el marc del cas Taula. Amb això, el total de contractació de la Fundació a la suposada trama corrupta puja ja a  5,7 milions d’euros.

En concret es tracta de 47 factures abonades per esta Fundació, amb seu al Monestir de la Valldigna, a les empreses Métodos de la Restauración S.L. per un import de 1.210.284,75 € i Logística del Arte per un import de 71.085,42 €, unes empreses que ja estan sent investigades en el cas Taula pels fraus en els contractes amb l’Ajuntament de València i les “mossegades” que propiciaren en la restauració d’edificis històrics com la Llotja o les Torres de Quart (Método de la Restauración) o que formen part de la “trama corrupta” que va instaurar Consuelo Císcar a l’IVAM (Logística del Arte). Esta facturació es produí entre els anys 2005-2007, coincidint amb la presència de Vicente Burgos en la Fundació com a gerent.

Segons explica Ferri, “es confirma que la Fundació Jaume II va ser l’epicentre del saqueig del cas Taula. Amb els pagaments que hem denunciat hui ja sumem vora 6 milions d’euros de diners públics desviats a empreses investigades per pagar mordides, per repartir sobres i per finançar il·legalment campanyes del PP”.

“A més trobem connexions molt clares amb la trama Taula en l’Ajuntament de València, i fins i tot amb el saqueig de l’IVAM. Queda clar que tot el que tocava el Partit Popular acabava podrit de corrupció i que hem de posar totes les mesures per a que mai més torne la corrupció a la nostra terra”.

“Per tot açò, malgrat que estiga molestant molt al grup popular en Les Corts, considerem fonamental el treball que s’està desenvolupant la comissió d’investigació del cas Taula a Les Corts, és la nostra obligació delimitar les responsabilitats polítiques d’este cas de corrupció i contribuir a què la corrupció no torne mai més a les institucions valencianes. La setmana que ve a Vicente Burgos i a qui el va contractar, Esteban González Pons, els toca comparèixer en la comissió on hauran de respondre sobre tot este saqueig”, ha conclòs Ferri.

Articles relacionats