Morera invoca l’article 20 de la Constitució davant les crítiques a la seua reflexió sobre els polítics empresonats

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha penjat en xarxes socials un missatge en el qual recorda l’article 20 de la Constitució Espanyola, que protegeix la llibertat d’expressió, acompanyat amb una reflexió en la qual lamenta una «falta de cultura democràtica», que qualifica de «preocupant».

Diumenge passat, el president del parlament autonòmic, de Compromís, va publicar un tuit en el qual sostenia que no té «cap sentit, ni base jurídica mantindre a la presó preventiva» els exconsellers catalans presos pel ‘procés’.

Aquestes paraules han provocat les crítiques del PPCV, la presidenta del qual i síndica en Les Corts, Isabel Bonig, va anunciar que la seua formació demanaria la reprovació de Morera en aquesta institució si no «rectifica» en 24 hores les seues declaracions. També Ciutadans va opinar sobre la qüestió per boca de la seua portaveu parlamentària, Mari Carmen Sánchez, qui va considerar «vergonyós» que el president del parlament valencià «defenga a qui se salta la llei en lloc de defendre el compliment de la Constitució».

Per la seua banda, Enric Morera ha fet públic en el seu compte de Twitter un missatge en el qual reprodueix l’article 20 de la Carta Magna i assevera: «Moltes vegades la falta de cultura democràtica és preocupant. Hi ha qui vol perseguir a qui opina diferent. I cal defensar el dret a opinar lliurement sempre que es respecte a l’altre. Sense por. Sense censura prèvia. Respectar i ser respectats».

Et Pot Interessar