Morant destaca que el curs arranca a Gandia amb escoletes remunicipalitzades, gratuïtat en 2-3 anys i el pla Edificant en marxa

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada per la vicealcaldessa i responsable d’Educació, Lorena Milvaques, i les dues coordinadores de la xarxa d’Escoletes Municipals, Maria Banyuls i Rosana Peiró, han afirmat amb motiu de l’inici del curs escolar «s’han complert compromisos històrics que teníem com a govern local amb la ciutadania. Iniciem el curs de les escoletes municipals infantils recuperant la seua titularitat pública, el tram de 2 a 3 anys gratuït i amb el pla Edificant en marxa«.

Diana Morant ha destacat que «l’educació blica i universal és l’única que pot reparar la desigualtat. Haver recuperat la titularitat pública de la xarxa d’escoletes suposa posar en valor la qualitat i la importància de l’educació. Una reversió que s’ha realitzat amb totes les condicions de legalitat i seguretat jurídica sense que això haja suposat un canvi en les educadores que podran treballar en condicions de dignitat«.

Durant la seua intervenció, l’alcaldessa ha destacat l’impacte positiu que han tingut les mesures de la Conselleria posades en marxa com ara l’educació gratuïta en el tram de 2 a 3 anys i el pla Edificant. «Tota Espanya i el territori valencià miren a Gandia per aquesta xarxa pionera i exemplar, a més de l’execució del programa de la Generalitat que significa la rehabilitació dels 13 centre educatiu públics de la ciutat (Mondúber, Roís de Corella, Enric Valor, Joan Martorell, Benipeixcar, Maria Enríquez, Tirant lo Blanc, Veles e Vents, Botànic Cavanilles, Sant Francesc de Borja, Joan XXIII, Ausiàs March i les Foies) amb una inversió que ronda els 20 milions d’euros. Un fet que converteix Gandia a la ciutat amb més delegacions de competències dins el programa Edificant. Un programa en el qual s’ha treballat de manera rigorosa i exemplar des del departament d’Educació per a possibilitar la posada en marxa de totes les millores que han sol·licitat els centres escolars i que seran una realitat dins el programa d’actuacions que abasta de l’any 2018 al 2022«.

Altres dels aspectes que han destacat les compareixents ha estat el programa Xarxa Llibres, que va permetre que ja en el primer curs de la legislatura tots els xiquets i xiquetes tingueren garantit el material escolar, la disminució de les ràtios de les aules i l’augment del nombre de professors que s’han incorporat a l’educació pública. «En resum, en l’àmbit educatiu ha estat una legislatura històrica i en el cas de Gandia encara ho ha estat més per la reversió de la xarxa de les Escoletes públiques«.

Per la seua banda, Lorena Milvaques ha destacat que «des de l’inici de legislatura hem treballat per la recuperació de l’escola pública i de qualitat no només en les etapes d’infantil, primària secundària i aquest any en l’etapa de 0 a 3 anys«.

La vicealcaldessa ha informat de que les 7 escoletes acolliran un total de 37 unitats escolars i 470 alumnes, fet que suposa un augment destacable respecte a l’anterior any. «Estem demostrant als pares i les mares que l’educació ens importa i que està per sobre de totes les coses«.

Milvaques també ha explicat que la municipalització suposa una reducció en la quota mensual que hauran de pagar els pares i va recordar que en funció de la renda dels pares rebran bons de la Conselleria, la qual cosa revertirà encara més en la reducció del cost del servei. També s’ha eliminat en aquest curs l’obligatorietat de la uniformitat.

A això es suma la inversió de 266.000 € que es realitzarà a la xarxa d’escoletes gràcies a l’ajuda de la Diputació de València que es destinarà a la renovació de les infraestructures, continent i contingut de les escoletes, ha dit la responsable d’Educació

Per la seua banda, María Banyuls ha declarat que la plantilla de les Escoletes «està molt il·lusionada amb aquesta nova etapa. Com coordinadores i educadores posarem tot de la nostra part perquè els xiquets i xiquetes estiguen contents dins d’un sistema d’escoletes públiques perquè s’incorporen a la següent etapa educativa amb una base formativa oberta i lliure«.

Durant la jornada s’han visitat l’escoleta del Centre Històric, l’Enric Valor i en els pròxims dies està prevista la visita de les autoritats municipals a altres centres educatius.

3.253 alumnes a Oliva

A Oliva 3.253 xiquets/es d’Infantil, Primària i ESO  han iniciat les classes escolars, segons ha informat el Departament d’Educació, que encapçala la regidora, Yolanda Pastor. Dels alumnes matriculats, 592 són d’Infantil, 1.571 de Primària, i 1.090 d’ESO.

Pel que fa a l’ensenyament no obligatori, Oliva disposa d’un total de 232 alumnes de Batxillerat, dividits entre el Batxillerat Científic i el de Ciències Socials i Humanitats. A més, hui també s’inicia el curs  als cicles formatius d’Administració i Finances, Mecanitzat i Producció en Fabricació Mecànica, Conducció d’Activitats Físico-Esportives en el Medi Natural, i Animació d’Activitats Físiques i Esportives. En FPB s’impartiran cursos en Informàtica i Comunicacions, Agrojardineria i Composicions Florals, Serveis Administratius, i Fabricació i Muntatge.

 

Et Pot Interessar