Els moros i cristians de l’Alqueria de la Comtessa compleixen deu anys

L’Alqueria de la Comtessa ha viscut des de dijous 6 de setembre unes peculiars celebracions que combinen les festes en honor als Sants de la Pedra i la festivitat dels Moros i Cristians. Éstes últimes commemoren enguany el seu desé aniversari.  

Durant cinc dies s’han dut a terme diferents actes i activitats per a tots els públics, com el tradicional taller de fanalets amb melons al parc del camp de futbol. Divendres es va celebrar el parlament, que era el punt de partida de la festivitat dels Sants de la Pedra i dels Moros i Cristians, i del qual s’ha encarregat l’Associació de Moros i Cristians de l’Alqueria de la Comtessa. Tot seguit, des de la Plaça Major començà la cercavila de fanalets, que desfilaren amb la colla de Dolçaines i Tabals de l’Alqueria de la Comtessa i amb la geganta Beatriu d’Urrea, seguit del tradicional sopar de putxero, a càrrec de l’Associació de Moros i Cristians, i  “discomòbil” al pavelló multiús, a càrrec de l’Associació de la Divina Aurora.

Dissabte, 8 de setembre va tindre lloc l’entrada de bandes i l’entrada mora i cristiana, amb el seu corresponent recorregut pels carrers del municipi. La jornada acabà amb sopar i festa al pàrquing del camp de futbol, organitzat per l’Ajuntament.

Finalment, diumenge, 9 de setembre, la romeria i la missa en honor als sants han clausurarat la setmana festiva. A les 9.30 hores, la romeria va fer el seu tradicional recorregut fins a l’ermita dels Sants de la Pedra, processó en la qual també participen la colla de Dolçaines i Tabals, l’Associació de Campaners i la geganta Beatriu d’Urrea. 

Coneguts popularment com els “santets” de la Pedra, Abdó i Senén representen el patronatge de molts agricultors del territori valencià. 

Ana López, regidora de Cultura i Festes de l’Alqueria de la Comtessa, afirma que “tant la festivitat dels Sants de la Pedra, com la dels Moros i Cristians, formen part de les tradicions del nostre poble, costums que hem de mantindre vius i passar generació rere generació”

Et Pot Interessar