MOR EL PERIODISTA I GUIONISTA DE TAVERNES VICENT PALOMARES MELÓ

Tot i haver residit gran part de la seua vida a Barcelona Palomares Meló estava ben lligat a la Valldigna, i recentment havia estat distingit amb els premis Amic de la Valldigna, i Estel, guardó que atorga EUPV Safor-Valldigna en reconeixement a les llibertats democràtiques i el coratge cívic, i que el propi Palomares havia recollit l’11 de març de 2010. 

Guionista, dibuixant i teòric de la historieta, també va actuar com a tècnic editorial a l’Editorial Bruguera. Incorporat a la redacció de Bruguera en 1965 com a tècnic editorial, va desenvolupar labors de guionista (en Pulgarcito, amb la sèrie «L’aventura de la Història», en Tele Color, etc), i com a coordinador dels títols Din Donen, Mortadelo,i Fans (entre altres publicacions de la casa que no van ser còmics) durant vint anys. Eixa tasca la va alternar amb la de professor d’educació primària (va arribar a dirigir el col·legi Antoni Ubach) i que va abandonar quan accedí al lloc de redactor en cap en el setmanari barceloní Destinació, on va romandre fins a 1986. 

En 1972 es va llicenciar en periodisme amb el treball de recerca Tècnica de la historieta i el còmic espanyol de postguerra. En 1998 va estar a cura de l’exposició Pulgarcito. Seixanta anys de Fantasia, que es va celebrar en el Museu del Còmic i la Il·lustració de Barcelona.

 

Et Pot Interessar