LES FALLES DE GANDIA CRIDEN A LA FESTA

 

 

La Crida i el Pregó han reunit este dissabte centenars de fallers a Gandia en un format nou amb dos escenaris diferents: el Torrejó del Pi i la plaça Major. No és la primera vegada, però, que els dos actes fallers no tenen el mateix esenari. Un any tingué lloc el Pregó a la Plaça Escola Pia. El Torrejó del Pi s’ha estrenat com a talaia per al Pregó, un monument construït en 1953 que constitueix un element cultural i històric de la ciutat, i que ha estat declarat Bé d’Interès Cultural.

Les comissions falleres han iniciat el recorregut al Pregó des de 5 punts diferents, omplint la ciutat de fallers i música. La intenció era que tots els gandians, gràcies al soroll, s’arrimaren a participar en l’acte del Pregó i la Crida. En el cas de les Falleres Majors de Gandia, Raquel Díaz i LLuna García, Corts d’Honor i membres de la Federació de Falles, el recorregut començava a la Casa de la Marquesa i finalitzava al Torrejó del Pi.
Una vegada reunides les 23 comissions falleres i les màximes representants, el pregoner, el cuiner Ricard Camarena, ha començat el seu parlament des del més alt del Torrejó del Pi.
Seguidament les falles i Falleres Majors han acudit a la Plaça Major per a la tradicional Crida Fallera des del balcó de l’Ajuntament, un acte que ha conclòs amb el discurs de l’alcaldessa. A la mitjanit estava previst el Ball al Museu Faller. 

crida 3

 

 CRIDA 1

CRIDA 2

Et Pot Interessar