MOR ALS 64 ANYS L’EXMINISTRE SOCIALISTA ANTONIO ASUNCIÓN

Asunción, nascut a Manises el 12 de juliol de 1951, era militant del PSOE des dels anys 70, i va iniciar la seua carrera política com a alcalde de la seua localitat natal després de ser triat en les eleccions municipals de 1979 i reelegit per majoria qualificada de 2/3 en les de 1983.

El socialista va deixar el seu càrrec d’edil en assumir la presidència de la Diputació de València. En aquesta etapa es va crear l’empresa Egevasa, que va permetre el subministrament homogeni i continu de l’aigua a tota la província.

D’aquesta etapa, han destacat el Pla d’Amortització i Creació de Centres Penitenciaris, encara vigent en l’actualitat, que va donar lloc al naixement de la Societat Estatal d’Infraestructures i Equipaments Penitenciaris (SIEP).

Així mateix, en 1994 va ser nomenat pel president del Govern Felipe González ministre de l’Interior, càrrec del que va dimitir després de la fugida de l’ex director de la Guàrdia Civil, Luis Roldán.

Després de no guanyar les primàries per a secretari general del partit, va abandonar la primera línia política i va tornar a l’empresa privada.

L’exministre d’Interior va parlar de putxeerada al setembre de 2010, després que la Comissió Federal de Garanties del PSOE anul·lara 320 dels 3.264 avals que va presentar. D’aquesta manera, Asunción va quedar fora de la disputa per la candidatura del PSPV a la Presidència de la Generalitat al no reunir el mínim de 3.201 avals necessaris per al procés de primàries.

Cs denúncia que PSPV, Compromís i PP s’han aliat a Gandia per a mantindre el sou a un trànsfuga