18 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Montiel, el suport incondicional del Consell, tira la tavallola

Antonio Montiel, qui va ser portaveu de Podem a les Corts fins que els “inscrits” van deixar la secretaria general en mans d’Antonio Estañ, ha tirat la tavallola i ha anunciat que renuncia a formar part de la pròxima candidatura autonòmica. Ho fa, afirma, perquè sent la necessitat de tornar a la “base”, com un “inscrit” més, i allunyar-se de l’aparell en el que, segons afirma, ha esdevingut la formació dels cercles. 

Montiel al·lega estar cansat de “personalismes, families i lluites d’egos”, i no s’atribueix cap responsabilitat al voltant de l’actitud que el grup parlamentari de Podem ha adoptat en l’actual legislatura, en la que ha actuat com un suport incondicional dels partits que conformen el Govern valencià, el PSPV i Compromís. Montiel tenia l’opció de ser exigent i influir en les polítiques de la Generalitat, pel fet que els vots de Podem eren imprescindibles per a formar govern. No obstant, l’actitud de Montiel ha estat la de deixar fer i no aixecar la veu. Molts dels “inscrits” s’han sentit frustrats per una passivitat que el successor de Montiel, Antonio Estañ, tampoc ha variat. Les enquestes apunten ara al fet que la formació pot perdre la meitat de la representació parlamentària al País Valencià, i d’ahí naix el recent pacte amb EUPV per conformar una candidatura conjunta, cedint també en les exigències del PSPV i Compromís, que rebutgen coalicions però insten als demés a fer-ses per si de cas. 

Montiel no ha estalviat crítiques a una organització, la seua, on afirma que “s’ha perdut el respecte. Ni els temps ni Podem són els d’abans i crec que és urgent tornar a una política de base i no d’aparells ni de famílies”. En tot cas, el potencial de les manifestacions espontànies de 2011 ha quedat minvat. 

 

Articles relacionats