13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

MÓNICA OLTRA VISITA EL CENTRE PER A PERSONES SENSE LLAR QUE GESTIONA CARITAS A GANDIA

La vicepresidenta ,consellera de Benestar Social i portaveu del Consell, Mónica Oltra ha visitat este dissabte al Centre d’Atenció Integral per a Persones Sense Llar Sant Francesc de Borja de Gandia,acompanyada del director general de Esports, Josep Miquel Moya; el regidor de Politiques Socials, Nahuel González, i la regidora d’Educació, Laura Morant.

El centre, gestionat per Caritas, atén a les persones sense llar per a cobrir les seues necessitats bàsiques (alimentació, higiene i allotjament) en el Centre de Dia (baixa exigència) i/o per a iniciar un treball de reinserció amb el degut acompanyament i iniciar un canvi per a abandonar el carrer (projecte de residència).

 

La finalitat del centre, a més d’oferir atenció integral a les persones que manquen d’una ‘llar’, és involucrar directament als diferents sectors de la societat. Açò converteix al centre en un projecte d’intervenció comunitària que puga respondre a les necessitats que plantegen els diferents agents de la comarca de la Safor que intervenen amb aquest sector de població.

El Programa de Persones Sense Llar consta de tres projectes: equip de carrer, centre de dia (programa de baixa exigència) i residència.
La part d’Allotjament pot ser provisional (d’1 a 3 dies) o permanent (el temps es marca entre la persona i el responsable del projecte).

Dins de la part de Residència, a més de cobrir les necessitats bàsiques s’acompanya a la persona en gestions vàries i tractaments mèdics, així com el disseny d’un Pla d’Intervenció pactat amb la persona i emissió d’informes psicosocials. En aquest cas la persona resident està involucrada en tasques pròpies del centre.

Articles relacionats