17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

LA MANFESTACIÓ DEL 25 D’ABRIL DEMANA AL CONSELL “MÉS VALENTIA POLÍTICA”

La marxa, que ha arrancat sobre les 18 hores des de la Plaça Sant Agustín amb aire festiu, crida a construir un projecte de futur “en positiu, integrador, plural i respectuós amb la cultura i la llengua i els valors de progrés, igualtat i justícia social”. Després de la manifestació, van actuar Lluís Llach, Feliu Ventura i Aspencat en la Plaça de Bous, en un concert que ha esgotat totes les localitats.

Membres de Acció Cultural del País Valenciá com el seu president, l’escriptor Joan Francesc Mira, Gemma Pasqual, Ferran Suay, Tomás Llopis o Eliseu Climent, han pres la pancarta principal, que ha estat precedida per diverses muixerangas de València i La Safor, acompanyades per ‘dolçaines’ i ‘tabals’.

En aquesta línia, l’escriptor valencià ha assegurat que “aquesta ciutat és molt ingrata”, però li té “un amor desmesurat”. “És el que li passa a tantíssims valencians. Aquest amor no és sempre correspost en qüestions culturals, polítiques, lingüístiques, però ara sí, ja comença a acostar-se a eixe ideal”, ha afirmat Mira, qui ha cridat a gaudir de la posterior festa en la Plaça de Bous.

“Proposem un programa de futur en positiu molt ambiciós i molt responsable i també molt possible”, ha indicat Gisbert, qui ha afegit que des de l’entitat cívico-cultural demanen als actuals governants “responsabilitat i valentia”.

Gabriel ha manifestat que els atacs “contra la llengua i contra el nostre país no es paren”, encara que “a voltes sembla que desallotjant al PP de les institucions i del govern hi ha suficient”. En aquest sentit, ha assegurat que “queda treball per fer”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Josep Villarroya, qui ha afirmat que en el 25 d’Abril “reivindiquem el mateix que a Catalunya es reivindica l’11 de setembre”. “Si hi ha hagut un 11S és perquè prèviament en el País Valencià les nostres llibertats han sigut arrancades; la greu situació en el País Valencià no és únicament pels 20 anys del PP, que han fet molt de mal, la situació va més enllà”, ha destacat.

“És hora que construïm el país que volem. Un país més culte, més just, més bonic”, on “la nostra cultura i la llengua pròpia tornen a tenir el lloc que els correspon”. Des d’ACPV han apuntat que “es tracta, senzillament, de treballar pel benefici de tots els valencians des del respecte i el coneixement del que som i del que hem sigut”.

Així, s’han referit a les eleccions autonòmiques del mes de maig: “Les primavera passada es va obrir un temps que ha de ser necessàriament diferent. No podem perdre més temps. El nostre govern ha d’aportar solidesa institucional als fonaments que des del carrer hem estat construint durant anys”. Així -conclou el manifest- “aconseguirem un país on siga fàcil que ens reconeguen i ens reconeguem; un país on siguem més feliços perquè se’ns respecta des del que som. Fem un país més nostre”.

Articles relacionats