17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Mobilitat adquirirà 4700 mampares de protecció per al sector del taxi valencià

– Es tracta de mampares transparents, desmuntables i mal·leables, que milloraran la prevenció i augmentaran la seguretat de conductors i clients enfront de la propagació de la COVID-19

– La Conselleria adquirirà 4.700 unitats, per import de 119.427 euros, per a donar cobertura a tota la flota de taxis de la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat adquirirà mampares de protecció amb les garanties necessàries per a l’interior dels taxis, atenent així la petició del sector.

En total, la Conselleria adquirirà un total de 4.700 unitats, per import de 119.427 euros, per a donar cobertura a tota la flota de taxis de la Comunitat, amb l’objectiu de millorar la prevenció i augmentar la seguretat de professionals i clients enfront de la propagació de la COVID-19.

Es tracta de mampares fàcilment desmuntables, fabricades amb material mal·leable per a evitar que supose un perill per a la integritat física de les persones, i transparents, de manera que no s’impedisca a la persona que viatja la correcta visió del taxímetre o la targeta identificativa. Igualment, en la pantalla de separació s’habilitarà un espai per a permetre el pagament dels clients.

El material a adquirir s’ha seleccionat després d’haver realitzat consultes informatives amb la Policia Local de València, Guàrdia Civil i l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (*INVASSAT).

El conseller Arcadi España ha assegurat que “aquesta mesura pretén augmentar la seguretat en els vehicles amb la finalitat de recuperar la confiança de la clientela i ajudar així a restablir la situació del sector, que ha registrat un descens d’activitat superior al 80% com a conseqüència d’aquesta crisi sanitària”.

A més de facilitar les mampares de protecció, la Direcció General d’Obres Públiques, Mobilitat i Transports emetrà una nota informativa després d’haver realitzat les gestions necessàries amb la Direcció General d’Indústria i Energia, dependent de la Conselleria de *Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, amb la finalitat d’indicar al sector les característiques i requisits que han de complir aquestes pantalles de protecció per a orientar sobre el compliment de la normativa en el cas d’aquells vehicles en els quals ja s’hagen instal·lat.

Articles relacionats