20.2 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Miramar celebra les Jornades gastronòmiques a casa per no perdre la tradició de la Bossa de Polp

L’Ajuntament de Miramar organitza, amb la col·laboració d’Adomar, la XVII edició de les Jornades Gastronòmiques de Miramar amb la bossa de polp com a protagonista. L’edició de 2022 se celebrarà novament des de les cases a través d’un sorteig entre els i les participants que cuinen el plat típic des del 21 de febrer fins al 20 de març de 2022.

La cuina de Miramar constitueix un clar exemple de la cuina mediterrània, on els arrossos, el peix fresc i les hortalisses tenen el principal protagonisme. Tanmateix, l’oferta gastronòmica del nostre municipi compta amb plats propis, típics de Miramar i que ja s’han incorporat a l’oferta turística i al patrimoni cultural. Aquests plats són el polp farcit i la coca borratxa, protagonistes de les Jornades Gastronòmiques de Miramar, que cada mes de març se celebren al municipi.

“Aquest any no podem celebrar les Jornades Gastronòmiques igual que ho hem fet els últims anys. Però, des de l’Ajuntament de Miramar no volem perdre la tradició de compartir el nostre plat típic: la bossa de polp”, assegura Salva Gregori, regidor de Festes.

Per això les XVII Jornades gastronòmiques se celebraran des de casa amb un sorteig entre els participants de dos cistelles de productes. Per a entrar en sorteig s’ha d’enviar les fotos o vídeos de l’elaboració de la Bossa de Polp i del plat final per correu electrònic a jornadesgastromiramar@gmail.com o al WhastApp municipal 662194889.

“A través d’aquesta iniciativa volem fomentar la difusió del plat típic de Miramar entre la població més jove del poble, de forma que la recepta es consolide i es puga cuinar en totes les cases del poble”, destaca Gregori.

A més, aquest any també comptem amb la participació dels bars i restaurants de Miramar que durant les jornades gastronòmiques cuinaran la bossa de polp per emportar; el Bar Agustí (695417071), el Rest. Mirella (603875503), el Bar Tràfic (962 80 32 96) i Rest. Mar Mediterráneo (654562706).

Articles relacionats