24.2 C
Gandia
Dimecres, 31 maig, 2023

Xeraco impulsa el contenidor marró per avançar en el reciclatge

– L’Ajuntament de Xeraco posa en marxa un programa pilot per a implantar el cinqué contenidor

El govern de Xeraco ha posat en marxa un programa pilot en la zona del poble, i amb previsió d’estendre’l a la platja, per a la implantació del cinqué contenidor o contenidor marró, el destinat a bioresidus o residus orgànics, que representen al voltant del 40% dels residus totals generats a Espanya.

Al llarg del mes de febrer, a totes aquelles persones voluntàries que desitgen participar, se’ls facilitarà un contenidor domèstic amb la seua respectiva clau i bosses compostables per a facilitar el reciclatge.

Xeraco Contenidor marro 1

Un dels principals beneficis de la separació de residus és el canvi cap a un sistema d’economia circular en el qual no es generen deixalles, sinó nous recursos aprofitables en lloc de residus que acaben en l’abocador.

La regidora de Serveis Urbans, Silvia Milvaques, ha posat l’accent principalment en la necessitat d’impulsar actuacions per a protegir la conservació del medi ambient i llegar a les generacions futures “un planeta habitable”. Així mateix, l’edil ha destacat la rellevància de la posada en marxa del cinqué contenidor per al medi ambient, més enllà de les obligacions amb Europa que assenyalen desembre de 2023 com la data en què només un 10 per cent dels residus vaja als abocadors, suposa el compliment d’un dels reptes de la legislatura.

Des del govern es convida a participar en aquest programa pilot i en aquest gran repte mediambiental. La persona que participe s’aproparà per Registre de l’Ajuntament i facilitarà les seues dades per a donar-li el seu contenidor i formar part d’aquest projecte. Hi ha fins al 21 de febrer per a inscriure’s.

Articles relacionats