15 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Miramar celebra la 20 edició del progrma ‘Créixer junts, millor’

– Al programa ‘Créixer junts, millor’ han participat 495 xiquets i xiquetes durant aquests 20 anys

– L’acte d’entrega tancà la vigèsima edició de les Jornades Mediambientals  

L’entrega del programa ‘Créixer junts millor’, celebrada el divendres 22 d’abril, va tancar els actes de la vigèsima edició de les Jornades Mediambientals. Els tretze xiquets i xiquetes inscrits aquest any reberen una planta i una carta com a símbol de la participació en projecte mediambiental. En els pròxims mesos tretze arbres de Miramar portaran el seu nom amb un taulellet identificatiu.

programa creixer junts millor 2022

Aquesta iniciativa que va nàixer en 2002 ja suma 495 participants, xiquets i xiquetes que tenen un arbre assignat al llarg dels més de 110.000 metres quadrats de zones verdes del poble.

“La idea d’aquest projecte és inculcar des de menuts als xiquets i xiquetes de Miramar el respecte pel medi ambient. Ensenyar-los a conservar, fomentar i respectar el nostre entorn mediambiental”, reconeix Orengo.

Una setmana d’activitats mediambientals

Durant tota la setmana els xiquets i xiquetes van gaudir de diverses activitats com tallers per conéixer la fauna marina i els diferents tipus de granges, també de jocs i tallers participatius per apropar-se als insectes pol·linitzadors. I la Companyia Sonora ens oferí un espectacle d’arts escèniques amb taller de percussió. A més, de la mà de Plàstic Preciós coneguérem com reciclar el plàstic per fer nous objectes, com el clauer del 20 aniversari de les jornades i figures impreses en 3D.

“Amb aquestes jornades l’Ajuntament de Miramar busca que els xiquets i xiquetes tinguen accés a l’educació ambiental, de manera lúdica però també a través de jocs i l’entreteniment. Vint anys després de la posada en marxa de les Jornades el repte ja no sols és reciclar, també apropar els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la població”, Òscar Orengo, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Miramar.

Articles relacionats