19.7 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

Cicle de conferències: “Un passeig per la Història de Gandia”

Aquesta nova sessió de “Un passeig per la Història de Gandia” tindrà lloc el divendres 29 d’abril a les 19:30h al Saló d’Actes de la Biblioteca Central i es farà, tant presencialment com en streaming, a través del nostre canal de Youtube. 

La Biblioteca Central de Gandia anuncia la setena sessió del cicle de conferències “Un passeig per la Història de Gandia”, destinades a promoure la història, cultura i patrimoni de la ciutat de Gandia, que organitza l’IMAB / Biblioteques Gandia en col·laboració amb Ràdio Gandia i Telesafor.

En esta ocasió el tema serà “En edificar lo Collegi de Sanct Sebastià”, la fundació d’una universitat, a càrrec de José Torres.

Pocs anys abans d’ingressar als jesuïtes, Francesc de Borja aconseguí la creació d’un centre educatiu que esdevingué la primera universitat de l’ordre. Amb el temps, tot i canviar de propietaris, l’edifici continuà amb la seua tasca docent.

“En edificar lo Collegi de Sanct Sebastià”, és un viatge al nostre passat per conéixer com van ser els primers anys, què hi havia en aquells terrenys on s’alçà l’edifici i com evolucionà fins a l’actualitat, quin paper tingué Francesc de Borja en una fundació pensada per als moriscos i els cristians.

La xarrada es farà presencialment i, a més, es podrà seguir en directe a través del canal de #BibliotequesGandia a Youtube en el següent enllaç:

https://youtu.be/elemJG89fsU

Articles relacionats