26.3 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

Miquel Faus presenta les seues credencials per guanyar la ŠKODA Titan Desert Almeria 2022

– Espectacular etapa del ciclista de Palma de Gandia, que es posa segon a la classificació general

La ŠKODA Titan Desert Almeria 2022 arrancava a les 8 del matí des del Palau de Congressos del Toyo, amb l’emoció que caracteritza a la inauguració d’una prova Titan Sèries. Per davant, un recorregut de 102 quilòmetres i 1.700 metres de desnivell amb eixida i arribada en El Toyo, envoltant paisatges d’encant com el Cap de Gata.

L’etapa, no obstant això, ha resultat ser un parany de pur desert, on el vent i les rambles d’arena en grans planícies han marcat les diferències. Els principals favorits començaven els primers quilòmetres rodant en escamot a velocitat punta, no obstant això, la pujada al Mirador de Vela Blanca ha definit les primeres distàncies.

Konny Looser ha llançat els primers atacs i Miquel Faus ha respost a l’envit tirant del grup en l’exigent ascensió. Una selecció de sis corredors, en el qual es trobava Luis Ángel Maté, deixava arrere a figures de la categoria de Josep Betalú, David Arroyo, Óscar Pujol o Francisco Herrero. En el posterior descens moltes d’aquestes unitats aconseguien fusionar-se de nou, però el colp definitiu estava a punt d’arribar.

Una gran planícia plagada de segments de rambles ha sigut l’escenari triat per Looser per a imposar el seu domini sobre l’arena del desert i prendre un lleuger avantatge al costat d’un sorprenent Miquel Faus que no perdia corda. Darrere, els perseguidors han sigut incapaços d’acordar una estratègia per a reduir la distància i molts d’ells han patit contra el vent. Aquesta zona, sense aparent dificultat física o tècnica, ha causat vertaders estralls en la classificació, provocant caigudes i enormes distàncies entre els favorits.

A pocs metres de la meta, Looser prenia un avantatge de pocs segons que li han servit per a creuar en primera posició i fer-se amb el lideratge provisional. Només cinc segons més tard entrava Miquel Faus demostrant ser un dels homes a seguir.

En meta, Faus declarava: “En les rambles m’he beneficiat de la meua experiència en el desert per a manejar la bici i ens hem avançat Konny i jo”. Sobre la seua aspiració al triomf final, afirma: “Sempre que vaig a una carrera intente guanyar. Si la sort respecta i les avaries també intentaré guanyar la general o almenys disputar tot el que puga.”

Demà arriba la segona etapa que ens ficarà de ple en el Desert de Tavernas i amb meta en l’icònic campament Mini Hollywood. Per davant, tan sols 65 km que no han de ser infravalorats, ja que els participants hauran de salvar un desnivell de 1.831 metres.

Classificacions SKODA Titan Desert Almeria 2022

Elit Masculina

1.- Konny Looser (3.42:32)
2.- Miquel Faus (3.42:38)
3.- Xavi Ariza (3.47:35)
4.- Luis Ángel Maté (3.49:47)
5.- Pau Marzá (3.49:47)

Articles relacionats