Més Gandia proposa una gestió pública del centre esportiu Roís de Corella després del fiasco de la concessionària

Sota l’eufemisme d’un ús social, associatiu i inclusiu, el Grup Municipal Més Gandia, que forma part del govern local, ha proposat la fòrmula de la gestió pública directa del centre esportiu Roís de Corella, després del fiasco que es va conèixer este dijous quan les instal·lacions van tancar en haver-li tallat la llum l’empresa subministradora per impagament. La resposta del govern local va ser l’anunci de la rescissió immediata de la concessió.

El grup municipal Més Gandia ha denunciat la «mala gestió» del centre esportiu per part de l’empresa concessionària, i ha donat el seu suport a les persones afectades d’aquesta «nefasta gestió», tan a treballadors com usuaris: «ens fiquem al seu costat en les seues legítimes reclamacions a l’empresa concessionària per exigir-li responsabilitats».

En aquest situació de vulneració per part de l’empresa, la proposta de Més Gandia és restringir de forma immediata el contracte per incompliment i donar-li «un ús social i associatiu al centre, obert al barri, un ús inclusiu de gestió municipal per a que els veïns i les veïnes puguen utilitzar i gaudir de l’espai. Un centre social necessari per al barri que millorarà el benestar de la ciutadania».

El PP diu que el govern ha estat mirant cap a altre costat

El Partit Popular de Gandia ha declarat arran del tancament del centre esportiu que la situació s’arrossega des de març de 2017, quan l’empresa adjudicatària va sol·licitar al Govern un ajornament durant 6 mesos en el pagament del cànon. El govern de la ciutat va acceptar L’ajornament que finalitzava al setembre de 2017, moment en el qual tampoc es va liquidar el deute de l’empresa amb l’ajuntament. En eixE moment, el PP va sol·licitar que el govern de PSOE i Més Gandia rescindira el contracte amb l’empresa per falta greu com és l’incompliment del pagament del cànon, «i el Govern de Gandia ha mirat cap a un altre costat, no ha posat solució, per tant és responsable directe d’aquesta situació”, ha destacat Vicent Gregori.
A més el portaveu adjunt del PP, Vicent Gregori, ha recalcat que “ja fa molt de temps que estem preguntant en comissions i en plens què passa i quina solució anava a donar el govern al C.E. Roís de Corella”, i la resposta sempre ha sigut “anem a iniciar els tràmits per a rescindir el contracte”, però la realitat és que ha passat quasi un any i el govern no ha fet res, afirma Gregori. Per tant el regidor popular insisteix que “PSOE i Més Gandia són responsables directes d’aquesta situació”
Al PP diu que li preocupa què va passar amb els treballadors: «aquest govern no ha sigut capaç de posar-se en contacte amb ells i, els mateixos, s’han hagut d’assabentar per la roda de premsa que es queden sense treball, en anunciar que la voluntat del govern és fer allí un centre social i d’activitats del barri».
Però a més els populars tenen molts dubtes sobre la forma de gestió directa que han anunciat els regidors del PSOE, ja que el Pla d’Ajust del propi Ajuntament i el cost que suposaria per a les arques municipals impossibilita al seu parer aquesta solució. 
Des del PP sol·liciten, d’una banda, que es convoque una Comissió del departament d’esports, on es done informació als grups polítics, i una Comissió de Recerca perquè la responsable d’esports i el responsable de contractació, així com els serveis jurídics de l’ajuntament informen de perquè des de l’any 2016 no s’han pres mesures i s’ha arribat a aquesta situació. «Els tràmits per a la rescissió d’un contracte no duren 2 anys i mig, que és el temps que porta l’empresa concessionària incomplint el contracte, el mateix temps que el govern de la ciutat porta mirant cap a un altre costat. Els pagaments de favors d’aquest Govern a Ciutadans de Gandia els costa molt cars”.

Et Pot Interessar