Benifairó aprova un nou cementeri que no agrada sense temps per a tramitar una nova ubicació

La ubicació del nou cementeri de Benifairó de la Valldigna no agrada a cap regidor de la corporació, però s’ha hagut de licitar la construció per la impossibilitat d’esperar el temps que portaria una modificació d’un pla general que en 2005 va situar les instal·lacions en un lloc que no agrada a ningú.

Tenir tot enllestit per a la construcció del nou cementiri ja ha requerit un llarg procés, i este dimarts el ple va aprovar per unanimitat el plec de clàusules de contractació de l’obra. Dijous es va pujar a la plataforma de contractació, amb el que si no hi ha cap contratemps, a mitjans de desembre podrien estar ja en marxa les obres.

Des de l’equip de govern benifaironer destaquen que en aquest procés, on s’inclou l’adquisició de terrenys, treballs tècnics i d’altres, «hem hagut d’acceptar aspectes que no ens satisfan, com per exemple la ubicació». El govern de Compromís estima que situar el nou cementiri darrere de l’ermita de Sant Miquel és un error. «Ho creiem nosaltres i la resta de partits representats a l’ajuntament, malgrat que en el seu temps, en el 2005, tots van votar a favor del PGOU on s’estipulava on havia d’estar aquest situat. Hi havia altres solucions molt millor que la que es va aprovar. Realitzar el canvi, amb la situació dramàtica amb què ens trobàrem al començament de la legislatura, 14 nínxols, era impossible». Fins ara l’ajuntament ha hagut d’aprofitar el lloc on es deixaven les eines per construir nous nínxols, de forma que van guanyar uns anys. Però les tramitacions d’un canvi en el PGOU són llargues, i en cap cas es podia aplegar a temps abans que s’exhaurira la capacitat de l’ampliació.

Segons el govern local, l’accés del nou cementeri també és un problema. Crearà problemes per haver-se de tallar la carretera quan hi haja soterraments. L’alternativa passa per un procés llarg, complexe i car d’urbanització, amb la construcció d’un pont inclòs, que afecta onerosament als propietaris. O construir transitòriament una passarel·la per a vianants, alternativa que veiem més viable a mig termini, i en la que la legislatura vinent s’haurà de treballar.

Per sort, l’adquisició de terrenys, gràcies a la compressió dels propietaris, es va realitzar sense problemes, salvant els llargs processos burocràtics que comporta.

«Malgrat tot allò que no ens deixa contents, ens trobem molts satisfets d’haver pogut resoldre tots els problemes que s’han plantejat i estar ja a les portes de la construcció del nou cementiri”, afirma el govern local.

Et Pot Interessar