22.2 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Més de 1000 participants confirmats en I Fira de Formació i Ocupació ‘Activa’t Oliva’

 

Oliva acollirà el pròxim divendres 19 d’abril, en horari de matí i vesprada, la I Fira de Formació i Ocupació ‘Activa’t Oliva’. Es tracta d’una iniciativa conjunta de les regidories d’Ocupació i Empresa, Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Oliva per tal d’ajudar, per una banda, a les empreses a aconseguir els perfils professionals que estan buscant, i per una altra, a les persones que estan buscant un treball o una orientació acadèmica o laboral.

‘Activa’t Oliva’ tindrà lloc al Centre Polivalent de 9.00 h a 14.30 h i de 15.30 h a 18.00 h. Disposarà de tres espais diferenciats: la marató d’entrevistes, els estands de formació i l’escenari on tindran lloc les ponències, que estaran centrades en l’orientació laboral.

A la Fira participaran 36 empreses, amb un total de 140 ofertes de treball. També s’han inscrit més de 500 persones per a les entrevistes de treball. Encara que les persones que no s’han inscrit també hi poden participar: només cal portar el currículum imprés i registrar-se directament a la zona d’accés del Centre Polivalent.

Pel que fa a les empreses participants, seran tan locals, com ara el Grup Les 2 Llunes, CHG (Oliva Nova), Refrescos IberiaKing Regal, Construcciones Just o Plasfesa, com diversos hotels de fora, Carrefour, Ale-Hop, algunes ETT i consultores de Recursos Humans. La fira aposta també per la inclusió, amb la publicació d’ofertes dirigides a persones amb discapacitat.

Pel que fa a l’oferta acadèmica, han confirmat la seua assistència un total de 33 estands, entre els quals es troben la Universitat Politècnica de Valencia, els instituts Gregori Maians i Gabriel Ciscar d’Oliva, la Policia Local d’Oliva o la Policia Nacional, a més de diversos centres de formació, certificats de professionalitat, programes de pràctiques, de mobilitat internacional, etc.

A la I Fira de Formació i Ocupació ‘Activa’t Oliva’ està prevista l’assistència de la directora general de Planificació i Serveis de LABORA de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, Marisa Mezquita, el president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Salvador Femenia, el president de la Federació d’Associacions Empresarials de la Safor, Juan Pablo Tur, i l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Pastor.

Joan Mascarell, regidor d’Ocupació i Empresa: “La veritat és que estem molt il·lusionats i esperant que arribe el divendres. Teníem clar que volíem fer aquesta fira i estem molt contents per l’acollida que ha tingut la iniciativa, amb més de 1000 persones assistents confirmades. La fira serà innovadora en el sentit que no serà només una fira de l’estudiant, sinó una fira de formació i també d’ocupació. Volem ajudar les empreses a trobar els perfils professionals que necessiten i també a les persones que busquen una oportunitat laboral o un assessorament acadèmic, i de totes les edats.”

Mario Vidal, regidor d’Educació: “Els ponents que vindran a Oliva són de primera fila. Hem aconseguit que vinga Pablo Peñalver, que parlarà sobre l’opció d’emprendre i fundar una empresa. També Bernat Escalera, que ens orientarà sobre habilitats socials que es demanen en el mercat laboral i que hem de fer valdre quan ens presentem a un procés selectiu. O Rafael Armero, que ens dirà les claus que hem de fer servir quan volem vendre el nostre projecte de cara a aconseguir els socis que el poden finançar.”

Ana Mascarell, regidora de Joventut: “Aquesta fira està orientada per a persones de totes les edats, però crec que potser molt important per als joves. Tant per als que acaben l’ESO i no saben què estudiar a continuació, com per als joves que han acabat la carrera i no saben si opositar, fer un màster o buscar un treball durant l’estiu. A més, hem triat la data per no coincidir amb època d’exàmens i també considerant que els períodes de matrícula o inscripció per al curs que ve estiguen oberts.”

Articles relacionats