14.3 C
Gandia
Diumenge, 2 abril, 2023

Més calamitats per a la fi i l’inici de temporada del sector citrícola de la Safor

Després de superar les intenses pluges de les últimes setmanes a la comarca de La Safor s’han observat nous perjudicis en els cítrics.

Els recents brots dels taronges s’han vist afectades pel temporal marítim, ja que en alguns casos les han cremades o les han deixades deformades per l’intens aire.

Pel que fa als cítrics la contínua embassada ha propiciat que molts fruits es podrisquen com ha ocorregut a les varietats d’OrtaniquesNavelaneNavel PowelNadorcott i fins i tot a les Valències.

El mal temps que s’ha patit en l’última setmana i ni tampoc en els començaments de la pròxima, fa pressuposar que no es puga realitzar algun tractament de xoc i per consegüent afona més la poca motivació que té l’agricultor.

Si les prediccions es compleixen, a mitjan setmana vinent ve, el bon temps amb temperatures que superaran els 20 graus propiciarà l’aparició del “poll” en gran manera i per descomptat del cotonet de Sud-àfrica. Caldrà estar atents i tractar bé, banyant tot l’arbre per dins i per fora.

Sens dubte la plaga d’aquesta dècada serà la del cotonet de Sud-àfrica no perquè no existeixen fitosanitaris per a erradicar-ho sinó per què el Ministeri d’Agricultura no ho permet quan a Portugal i Itàlia sí que està permès.

Articles relacionats