Marlaska lleva ferro a les desqualificacions que va rebre de la ministra de Justícia

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha restat transcendència als àudios de fa nou anys en els quals la titular de Justícia, Dolores Delgado, es refereix al hui seu company en el Consell de Ministres com a «marieta».

«L’important no són les paraules, sinó els fets», ha dit Grande-Marlaska als periodistes abans de l’inici de la sessió de control al Govern en el Senat. El ministre ha assegurat que el Govern de Pedro Sánchez està «cohesionat» i és l’Executiu «de la igualtat i la diversitat».

El magistrat ha negat haver-se sentit ofès per les paraules que va emprar per a referir-se a ell l’aleshores fiscal de l’Audiència Nacional Dolores Delgado en un dinar amb l’exmagistrat Baltasar Garzón i l’excomissari de Policia José Villarejo, a la presó provisional per presumptes delictes de suborn, blanqueig de capitals i organització criminal. «Que no, home, que no!», ha respost el ministre quan la premsa li ha preguntat si estava molest.

«Aquest és un Govern feminista, cohesionat i treballem dones i homes estupendament bé, com ha de ser. És que és a més el normal. A mi ja parlar d’obvietats en una Espanya del segle XXI a vegades em costa molt», ha reflexionat.

Davant les preguntes insistents de la premsa, Grande-Marlaska ha considerat que «per a res» la ministra Delgado ha de dimitir per eixos àudios difosos per ‘Moncloa.com’. «Torne a repetir que verdaderament no podem centrar-nos en unes paraules en abstracte, cal anar realment als fets, al que una persona és i representa i vol ser», ha insistit.

El titular d’Interior ha subratllat que per a ell és un «orgull» formar part del Govern de Pedro Sánchez i, en la seua opinió, tots i totes els seus membres són «un exemple del que és aquest país, divers i igual».

«I tots els ministres d’aquest Govern anem a seguir en el nostre lloc de treball col·laborant i espentant perquè aquest país siga una poquet més igual i sobretot per a vosaltres», ha resolt.

Et Pot Interessar