El desè mural del Serpis Urban Art Project estarà dedicat a la pobresa infantil

Manomatic, un dels pintors d’art urbà més importants del panorama espanyol i internacional, es troba aquests dies a Gandia convidat pel Serpis Urban Art Project, el programa municipal desenvolupat per les regidories de Responsabilitat Social i Gestió Responsable del Territori, amb la col·laboració de Pintura Mondúber, que busca recuperar zones degradades als diferents barris de la ciutat mitjançant l’art urbà i amb temàtiques inclusives que tenen a veure amb reivindicacions socials, mediambientals, solidàries…

 Concretament, Manomatic hi treballarà fins a dijous a un mur de 6×4 metres situat a la plaça del Molí del Raval. La desena intervenció està dedicada a la pobresa infantil. “Mitjançant la contraposició de les figures de dues xiquetes, s’hi busca cridar l’atenció sobre la situació especial de vulnerabilitat de la infància, que és qui més pateix la crisi econòmica, social… Es tracta d’una pintura realista, colorista, inspirada en la tècnica de l’aquarel·la”, ha explicat l’autor de Huelva, qui ha destacat que aquests tipus de projectes democratitzen l’art i enriqueixen la societat, aportant-li una experiència vital.

 Manomatic ha estat presentat aquest matí pel regidor de Responsabilitat Social, Nahuel González i el coordinador del Serpis Urban Art Project, Eloi Àngel. Una obra, segons Àngel, que “dóna llibertat de pensament a l’espectador”. “És un orgull que un artista de la seua categoria deixe la seua empremta també a Gandia”, ha assegurat González, qui ha destacat l’èxit del programa municipal per al qual hi ha moltes peticions d’intervenció. En aquest sentit, ha recordat que les persones interessades a oferir els seus murs poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament a través de l’adreça: participació@gandia.org.

Unes obres que quedaran reflectides a una web, que es presentarà pròximament, juntament els autors i les explicacions de les mateixes. Oferint, d’aquesta manera, una ruta per l’art urbà a la nostra ciutat.

Et Pot Interessar