María José Campanario i nosaltr@s

HARMONIE BOTELLA            
Presidenta de l’ONG Plataforma Fibro Protesta Ya

Una revolada tremenda s’ha originat en les xarxes socials dels malalts de fibromiàlgia. Maria José Campanario ha sigut ingressada per un brot de fibromiàlgia. La compadisc. És una malaltia neurològica tremenda, crònica, invalidant i desconeguda pel públic en general i certs metges en particular que t’envien a casa de seguida dient-te que no és ni més ni menys que una malaltia sicosomàtica.
Però tornem al tema de la discòrdia en les xarxes. Qui és aquesta senyora? Si ja recorde. És l’esposa d’un famós, adinerat pel que sembla. I ella podem dir que també brilla per les seues qualitats inherents. Resumint el cas: Una parella famosa, amb un bon peculi que viu de les seues obres i miracles. Millor per a ells perquè en la nostra societat només impera allò material.
Nosotr@s els fibromiàlgic@s del carrer hem de suportar la incultura popular que “ens veu sempre bé” encara que no puguem moure’ns o alçar un got d’aigua. Nombrosos malalts segueixen sense diagnosticar i uns altres, la majoria, prenent antiepilèptics, medicació per a la diabetis o altres drogues que no han sigut dissenyades per a la FM, el SFC o el SQM.
La fibromiàlgia és una malaltia neurològica que es caracteritza pel dolor crònic i violent, generalitzat. Aquesta patologia pot manifestar-se a qualsevol edat.
Els símptomes més freqüents són: dolor muscular, fatiga i cansament, entumiment, trastorns del somni, deterioració cognitiva, ansietat i depressió. Finalment, existeixen molts símptomes relacionats amb trastorns gastrointestinals.
Els tractaments de la fibromiàlgia no són curatius. Van dirigits a alleujar els símptomes dels pacients.
La fibromiàlgia existeix des de fa molt de temps però només va ser reconeguda en 1992. Quasi 25 anys. I mentrestant quasi no ha canviat el panorama d’aquests malalts crònics que no poden treballar i no perceben ajudes per la seua malaltia. El problema material implica un altre molt important: L@s fibromiàlgic@s no tenen accés a tractaments per a pal·liar el seu dolor. I…
I el govern no destina subvencions per a la recerca. Les associacions de malalts com Fibro Protesta Ya busquen fons perquè investigadors puguen seguir investigant i oferir un remei als dos milions de pacients que no tenen una altra solució que aguantar i esperar.

Et Pot Interessar