18.1 C
Gandia
Divendres, 24 maig, 2024

La Mancomunitat impulsa un pla turístic que concebeix la Safor com una única destinació

safor turisme 2
Al centre, Pilar Moncho i Tomàs Ferrandis.

La diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, ha presentat este dijous al saló de plens de la Mancomunitat el Pla de Dinamització i Governança Turística de la Safor, davant alcaldes, regidors, diputats i representants del sector: hostalers, restauradors i empresaris turístics, que es van donar cita per conéixer les acciones compreses al pla, finançat per la Mancomunitat de Municipis de la Safor, el Patronat de Turisme i l’Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat.

Entre els objectius figura crear una destinació turística madura, amb la promoció de propostes de qualitat i sostenibilitat. Un dels objectius és l’impuls de la desestacionalització de l’activitat i la contribució al reequilibri socioterritorial, la generació d’una oferta atractiva a la nova més enllà del model de sol i platja, a fi de promoure-la de manera adequada. D’altra banda, la creació de productes turístics i amb experiències que ajuden a desestacionalitzar i diversificar l’oferta. I, finalment, el fet de redirigir els fluxos cap a altres zones oferint activitats atractives que complementen el dia de platja amb visites als parcs naturals, rutes en bicicleta, rutes culturals, naturals i gastronòmiques, albirament d’aus, excursions a monuments, museus, totes elles orientades a la sensibilizació ambiental i cultural.

En el transcurs de l’acte es va presentar un nou producte turístic que vol posar en valor part de la historia de la comarca, així com els diferents paisatges de l’aigua i el patrimoni mitjançant les figures rellevants com ara els Borja, els Centelles i Ausiàs March, amb una gran rellevància internacional elaborada pel doctor en història medieval Frederic Aparici.

Des de la Mancomunitat s’ha impulsat la creació d’una nova marca turística, “Safor Turisme” que pretén aglutinar tota l’oferta dels pobles costaners però també la de l’interior. La marca ha estat elaborada pel dissenyador Jordi Falgàs, amb una proposa que convida a l’estada tranquil·la en una comarca acollidora que disposa de multitud de recursos naturals, patrimonials, esportius, i per a la pràctica d’esports nàutics, de muntanya, escalada, de rutes de mountain bike, cicloturístiques, marjals, rius, albirament d’aus, camps de golf…

Des de l’ens comarcal, el president de la Mancomunitat, Tomàs Ferrandis, s’assegura que en “aquest pla tots sumem, cadascú amb les seues singularitats i potencialitats, conscients que els tradicionals punts de destinació turística es poden veure enfortits amb una oferta complementària procedent dels pobles més menuts. El pla s’ha elaborat amb professionals de la comarca i s’ha comptat amb el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València”. De fet, la pròxima setmana tindran lloc dues accions formatives adreçades al sector, un curs de màrqueting i paquetització turística i un altre de xarxes socials i turisme que es desenvoluparan al campus de Gandia.

Articles relacionats