16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Mafalda visita Gandia amb l’exposició “Quino. Mafalda i molt més”

– L’exposició de Quino i el seu icònic personatge Mafalda obri les portes a Gandia

– La mostra gratuïta que acull la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós romandrà oberta fins al 31 d’agost des de les 10.30 a les 14.00 hores i de les 18.00 a les 20.30 hores tots els dies excepte els diumenges

– Les persones que acudisquen a l’exposició “Quino. Mafalda i molt més” faran un recorregut a la trajectòria de l’artista argentí a través de més de 200 vinyetes, cartells publicitaris o audiovisuals

– La mostra compta amb codis QR per a descarregar àudios en els mòbils, un apartat amb braille i una secció activa per als més xicotets

L’humor de Quinoa través del seu personatge icònic, Mafalda, acompanyada de la seua família i amics, ha obert hui les seues portes a Gandia amb l’exposició ‘Quino. Mafalda i molt més’ que pot visitar-se de manera gratuïta fins al 31 d’agost a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

En l’acte d’inauguració de la mostra han participat l’adjunt a la direcció de l’Autoritat Portuària de València (APV), Néstor Martínez, la comissària de l’exposició, Ester Medán, el regidor de cultura, Nahuel González, el nebot de Quino, Diego Lavado, el nebot net, Juan Manuel Lavado, i el secretari de l’Institut Quevedo de l’Humor, Juan García, així com diferents representants de l’ajuntament.

Aquesta mostra fa un recorregut a la trajectòria del vinyetista Joaquín Salvador Rentador Teixó, Quino, pare de Mafalda i d’un humor àcid i mordaç que aprofundeix amb freqüència en la misèria i l’absurd de la condició humana. “Quino. Mafalda i molt més” es pot visitar gratis fins al 31 d’agost tots els dies excepte els diumenges, entre les 10.30 a 14.00 hores i les 18.00 a 20.30 hores. La mostra està organitzada per l’Autoritat Portuària de València (APV) en col·laboració amb l’Institut Quevedo de l’Humor de la Universitat d’Alcalá de Henares i l’ajuntament de Gandia.

En l’acte, el regidor de cultura de Gandia ha agraït a l’Autoritat Portuària de València “l’aposta per la cultura i l’humor gràfic, i la seua col·laboració amb l’ajuntament. Quino en la seua obra fa unes crítiques i reflexions que estan plenament vigents i ens fa empatitzar amb elles”.

Per part seua, Martínez ha assenyalat que “l’APV està compromesa amb potenciar la relació entre ciutat i port a través d’iniciatives com aquesta exposició que acosta, de la mà de Valenciaport, la cultura i l’humor als veïns i turistes”.

L’exposició fa un recorregut a la trajectòria de*Quino a través de més de 200 vinyetes, cartells publicitaris, audiovisuals o publicacions en diversos idiomes que donaran compte de la projecció internacional de l’obra de l’artista argentí. Al costat de Mafalda i els seus amics els visitants a aquesta exhibició gratuïta podran gaudir d’unes de les icones mundials de l’humor gràfic i la seua visió inconformista i inquieta de la societat en les vinyetes produïdes entre 1964 i 1973. En aquest sentit, Juan García, secretari de l’Institut Quevedo de les Arts i l’Humor, ha agraït a la família la seua participació per, “l’esforç que han fet per a fer possible aquesta exposició. Una mostra que recull la trajectòria de Quino i els seus temes tan actuals com el medi ambient o la igualtat”.

Per part seua, Juan Manuel Lavado, el nebot net de Quino, ha reconegut la importància d’aquesta exposició per a ells, “per a la família és molt important la difusió de l’obra de Quino, tant per als que ho coneixem i volem, com per als que li coneixeran”.

L’exposició està dividida en diferents seccions com L’Humor de Quino on s’explica la seua tècnica i sentit de les seues obres. En la part dedicada a Mafalda, les historietes de la qual es van publicar entre 1964 i 1973, els visitants poden conéixer l’univers que envolta a aquesta icona mundial del còmic. En la secció Homenatge Quino s’exposen els guardons que ha rebut l’humorista argentí i el reconeixement de la societat.

Els visitants que acudisquen a “Quino. Mafalda i molt més” poden descarregar-se en els seus mòbils a través de codi QR àudios explicatius. A més, hi ha un racó braille per a persones invident o amb visibilitat reduïda, i un apartat per als més xicotets en el qual poder realitzar diverses activitats.

La mostra dedicada a Mafalda i els seus amics ja va poder veure’s en l’Edifici del Rellotge del Port de València on va ser recorreguda per més de 25.000 persones i en les instal·lacions de la Universitat d’Alcalá de Henares.

Articles relacionats