11.5 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Oliva compta amb una illa de bany per a majors i persones amb mobilitat reduïda 

– A més del servei de bany adaptat que ja està en funcionament des de principis de juliol amb professionals sanitaris i socorristes, Oliva compta enguany amb un nou sistema de bany destinat a les persones majors o amb mobilitat reduïda

– Aquesta zona de bany adaptada, situada a la platja de Terranova- Burguera (enfront del càmping Kiko) està destinada a ser usada per persones amb mobilitat reduïda, dependents i de la 3a Edat.

– L’element principal consisteix en una plataforma de bany que permet a les persones amb dificultats de mobilitat gaudir del bany a la platja de manera segura i adaptada a les seues capacitats.

Aquest complex facilita a les persones dependents o amb mobilitat reduïda, l’oportunitat de refrescar-se a la platja de manera segura i autònoma. És un complement idoni per a millorar l’accessibilitat de platges.

Es compon d’una zona en la qual els usuaris gaudiran del bany podent estar asseguts en una plataforma adaptada amb bancs i una altra en la qual podran nadar i caminar amb suport d’una barana.

Segons ha comentat Kino Calafat, regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, “des del departament estem treballant perquè l’adaptació de les platges no es limite a l’habilitació de punts concrets destinats al bany de persones amb limitacions funcionals, sinó que es converteix en una característica de la política turística que volem per a Oliva”.

A més, segons ha comentat Calafat, “continuarem en aquesta línia perquè, gaudir d’unes vacances siga un dret bàsic i innegable per a qualsevol persona, també per als nostres majors i persones amb problemes de mobilitat”.

Aquest és el primer pas d’un ampli projecte de millora de la inclusió, seguretat i accessibilitat turística de les platges d’Oliva, implementat des dels departaments de Turisme i Platges d’Oliva i que s’uneix a mesures com els punts de banys adaptats amb personal especialitzat o les banderes amb codis de signes per a persones daltòniques.

Articles relacionats