4.9 C
Gandia
Dimecres, 19 gener, 2022

L’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge conclou aquest cap de setmana 

 • El Festival presenta una producció pròpia i convida a la reflexió a través d’un documental

  L’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge enfila la recta final del festival que conclourà el pròxim dissabte, 26 d’octubre, a les 19 h amb l’estrena de la producció pròpia Plàstic-tic-tic-tic!, d’El Triangulista, producció teatral creada per la companyia del Teatre del Raval, sota la direcció escènica de Ximo Vidal i amb Francesc Burgos, El Triangulista, en escena.

  L’espectacle es construeix a partir de dos elements, un tricicle i un xoriguer autòmat amb una concepció retro futurista per a l’elaboració dels quals s’ha comptat amb la participació de Jordà Ferré, líder d’Antigua i Barbuda, una de les principals companyies mundials de teatre de màquines i construcció d’elements escènics.

  Plàs-tic-tic-tic!’, del Triangulista, companyia resident del Teatre del Raval Gandia, RRRR 2019

  L’obra ha sigut vista des de l’inici del festival (14 d’octubre) per més de 2.500 alumnes, vinguts –principalment- de la Safor, però també de la Marina, la Vall d’Albaida i la Ribera Alta, dins de la campanya escolar del Teatre del Raval, que ofereix espectacles per a centres educatius.

  La sessió del pròxim dissabte serà l’estrena en obert per a tots els públics. Les entrades es poden adquirir per 5 € de manera anticipada en el web rrrrfestival.org i en la taquilla del Teatre del Raval.

  Demà divendres a les 19:30 h el festival presentarà la seua vessant més reflexiva i conscienciada amb la projecció del documental Bicicletes vs. cotxes. La pel·lícula en versió original subtitulada al valencià, presenta diversos activistes i pensadors que lluiten per aconseguir ciutats més sostenibles per fer front a la greu crisi climàtica global. L’entrada és gratuïta i, en acabar la projecció, tindrà lloc un col·loqui amb Pasqual Boquera, president del Col·lectiu Dynamo de Carcaixent i professor de la UPV, així com autor de dos llibres sobre gestió d’empreses de la construcció.

  Al mateix temps, dissabte es portaran a terme també diversos tallers com el que proposa Plàstic Preciós La Safor, convidant els participants a donar vida a nous objectes a través del reciclatge o Circuit Bending Toys & Play, de Martí Guillem, amb qui podrem fer sonar joguines manipulades provocant curtcircuits amb bateries. A més, dissabte s’exhibirà també la instal·lació plàstica Unfla’t, una estructura inflable gegant resultat del treball realitzat el passat cap de setmana pels participants del taller.

  Cuc de plàstic, resultat del taller UNFLA’T, RRRR 2019

  RRRR! Festival d’Art i Reciclatge, iniciativa de LaCasaCalba en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia, té com a objectiu la conscienciació, mitjançant l’art, de la problemàtica ambiental en relació a la generació i gestió de residus, des d’una perspectiva crítica, lúdica i participativa.

  El festival compta amb el suport de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, Sempre Teua, Diputació de València, Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, Turisme Comunitat Valenciana, Ecoembes i el Teatre del Raval de Gandia.

Articles relacionats

últims articles