20 C
Gandia
Dimarts, 7 desembre, 2021

“L’OBRA DEL MES”, UNA INICIATIVA DEL MUSEU DE SANTA CLARA PER DIVULGAR UNA A UNA LES SEUES PECES

 

Per la seua banda, Nuria Ramón, com a representant de la Universita Politècnica de València, encarregada de la restauració, ens ha exposat el procés que ha permés recuperar la peça. Nuria ha comentat que “la policromia original es trobava molt enfosquida, bruta i presentava cera d’haver tingut veles enceses davant”. La peça està formada per dues taules ensamblades a través d’una espècie de pegament, però segons ha informat Ramón “havia patit un atac important de xilòfags i la fusta de suport estava molt maltractada”. Pel que respecta a l’acabat pictòric, “es van fer una sèrie de consolidacions a través de la xeringa”. El major problema el presentava la fusta de suport que estava concada i s’ha hagut de buscar i se li ha fet una protecció amb una nova emmarcació aprofitant el marc original, per tant, concloía Ramón “s’ha recuperat tant el marc com el quadre”.

Joan Muñoz ha conclós amb la idea que “el Museu, com ha dit Nuria, està viu, i volem trencar amb la imatge que quan un ha visitat un Museu este ja no tindrà cap sorpresa que oferir-li, va canviant i presentant novetats”.

El regidor ha volgut també afegir que les iniciatives no paren ahí i que “s’està arribant a un acord amb Renfe per donar-li difusió al Museu tant a les pantalles com als dispensadors de bitllets, no només d’este Museu sino de els diferents espais museístics de la ciutat”. Així també ha informat Muñoz que “s’està treballant amb un acord amb la ONCE per a futures col•laboracions”.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles