20.2 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

L’objectiu és que durant aquesta setmana s’administren 185.000 dosis en la Comunitat Valenciana

– Barceló: “El procés de vacunació a tota la població de la Comunitat Valenciana està transcorrent a bon ritme i de manera àgil”

– Aquest dilluns ha començat la vacunació en els quatre grans punts habilitats en les tres províncies

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha obert aquest dilluns els grans centres de vacunació de les tres províncies, així com els 18 punts de vacunació específics i els consultoris de les 48 Zones de Salut Bàsiques dels diferents Departaments de Salut per a vacunar a la població valenciana enfront del coronavirus.

Aquesta primera jornada de vacunació a tota la població valenciana ha transcorregut amb total normalitat en tots els punts i grans espais de vacunació. De fet, l’objectiu és que durant tota aquesta setmana s’administren 185.000 dosi.

Segons ha manifestat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “el procés de vacunació a tota la població de la Comunitat Valenciana està transcorrent a bon ritme i de manera àgil”, i ha assenyalat que “hui és un gran dia per a la societat valenciana, un dia històric, perquè continuem avançant en la immunització enfront del coronavirus i, entre tots, aconseguirem posar fi a aquesta pandèmia”.

Barceló ha volgut mostrar també el seu agraïment als i les professionals i al personal que forma part dels equips de vacunació “perquè des del principi han mostrat una gran professionalitat, i estan treballant de manera incessant perquè tot el procés de vacunació transcórrega de manera àgil i eficient”.

La previsió és que s’administren més de 30.000 dosi aquesta setmana en els quatre grans punts de vacunació que han arrancat aquest dilluns la seua activitat: 11.400 en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València; 7.100 a la Ciutat de la Llum d’Alacant; 6.700 en la Institució Firal Alacantina d’Elx; i 4.900 en el Auditori i Palau de *Congressos de Castelló.

En total, aquesta setmana s’administraran 185.000 dosi al llarg de tots els punts i centres de salut habilitats. En concret, 68.000 són primeres dosis per a persones de 70 a 79 anys, un segment d’edat que també rebrà 55.000 segones dosis. A més, s’administraran 16.000 vacunes a segones dosis de persones majors de 80 anys i grans dependents, 40.000 al grup d’entre 60 i 65 anys i 6.000 a altres col·lectius.

Articles relacionats