17.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

El PP de Gandia denuncia que el Pla Convivint no tinga en compte a Gandia

El Partit Popular de Gandia ha fet públic el seu malestar amb la Generalitat València en excloure a la capital de la Safor del nou Pla d’Infraestructures de Serveis Socials, que va presentar la Conselleria la setmana passada, anomenat “Pla Convivint”.

Aquest pla no preveu per a Gandia cap Centre de Dia per a majors, ni Residència, ni infraestructures per a persones amb diversitat funcional ni per a les persones que pateixen una malaltia mental ni noves infraestructures per a la infància i adolescència ni per a la lluita contra la violència de gènere.

Des de les files populars s’ha reclamat en diverses ocasions la necessitat d’ampliar les infraestructures públiques de serveis socials per a cobrir la creixent demanda.

El Partit Popular va presentar un anàlisis de la situació on un total de 73 veïns (54 per a residències i 19 per a centres de dia) es troben en la llista d’espera per a accedir als recursos públics de les residències i els centres de dia, segons dades de la Generalitat Valenciana.

Aquestes dades posen de manifest que actualment existeix una falta de places igual al 77% de les 70 places públiques i concertades que tenen la nostra ciutat (52 places públiques i 18 concertades). Entre els 54 afectats es troben 24 persones que tenen establit Grau II (Dependència severa) i 30 persones tenen Grau III (Gran dependència).

Respecte als centres de dia existeixen 19 persones en llista d’espera de les quals 6 persones tenen establit Grau I (Dependència moderada), 8 persones tenen Grau II (Dependència severa) i 5 persones tenen Grau III (Gran dependència). Segons les dades facilitades per la mateixa Generalitat a Gandia només existeixen 10 places de centre de dia públic pel qual en aquests moments s’ha desbordat la seua capacitat en existir una demanda un 190% superior.

Articles relacionats