17.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

La Mancomunitat de Municipis de la Safor fa entrega dels premis del 2020

– En el dia d’ahir al saló d’actes de la Mancomunitat de Municipis de la Safor ha tingut lloc el lliurament en un acte íntim, i respectant les mesures de seguretat.

– Els premis corrresponen al V Concurs de Fotografia SEMPRE ÉS PORRAT, XXIX Premi de Narrativa Infantil Carmesina de la Safor i del XV Guardó Francesc Ferrer i Pastor, premis corresponents a l’any anterior i que no es pogueren entregar durant l’any 2020 a causa de la pandèmia.

En primer lloc, s’ha fet lliurament del V Concurs de Fotografia “SEMPRE ÉS PORRAT”, convocat per la Ruta dels Porrats de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

El Jurat presidit per la consellera delegada de Turisme, Maria Assumpció Domínguez Medina, i amb l’assistència dels membres del jurat Luis Chaves Sánchez, Toni Mestre Tavallo i Àngel Ruiz Molina, actuant com a secretària Vicenta Palanca Esteso, reunits a la seu de la Mancomunitat el dia 12 de novembre de 2020, a les 12.30 hores, va decidir atorgar per unanimitat els premis d’aquesta convocatòria del concurs de fotografia “SEMPRE ÉS PORRAT” a les següents obres:

Accèssits, amb una dotació de 100 euros a cada una de les obres:

1.Títol: La màgia del porrat ompli el carrer, Autora: Encarna Fuster Moreno Lloc: Porrat de Ròtova

2. Títol: El pregó Autor: Màxim Alonso Galiano Lloc: Porrat de la Font d’en Carròs

1r premi, amb una dotació econòmica de 300 euros i imatge del full informatiu de la Ruta dels Porrats en l’edició a l’obra:

Títol: Qui seran estos? Autor: Màxim Alonso Galiano Lloc: Porrat de Benirredrà

Els premis del V Concurs de Fotografia “SEMPRE ÉS PORRAT” han sigut entregats als guanyadors per Juan espinosa, vicepresident de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

El XXIX Premi de Narrativa Infantil Carmesina de la Safor 2020, que organitza i patrocina la Mancomunitat de Municipis de la Safor, ha sigut lliurat a Esther Climent Gosp d’Oliva.

Recordem que la dotació del premi és de 3.000,00 € i la publicació de l’obra. També se’n publiquen algunes obres finalistes, si l’editorial ho estima oportú. La publicació de les obres premiades i finalistes són editades per Tàndem Edicions (del grup Edicions Bromera) i compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

A pesar que es va ajornar la reunió del jurat del Premi per motius de la Covid-19, finalment la Mancomunitat va decidir reprendre el normal funcionament i atorgar el Premi.

El jurat d’aquesta edició va estar format per Artur Ahuir (membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua), Maria Jesús Bolta (guanyadora de l’edició anterior), Gonçal López-Pampló (d’Edicions Bromera), Fina Masgrau (escriptora) i Joan Portell (escriptor i crític literari). El jurat presidit pel President de la Mancomunitat, reunit el dilluns 15 de juny de 2020 per videoconferència, va decidir atorgar per unanimitat el premi a l’obra Heli Argilés i la roca segelladora, d’Esther Climent Gosp, d’Oliva (València), per ser un relat ben escrit i estructurat, original i graciós. El text fa referència a les nostres tradicions, ens fa una visita a la ciutat de València amb les curiositats de la València
antiga, i barreja la fantasia i la realitat.

El premi ha sigut lliurat a la guardonada per Pilar Peiró, consellera de Cultura de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

Finalment, el XV Guardó Francesc Ferrer i Pastor s’ha lliurat a l’Àrea de Salut de Gandia pel seu treball realitzat a la comarca de la Safor en la lluita i l’assistència prestada contra la COVID-19.

El Guardó Ferrer i Pastor és la màxima distinció creada per la Mancomunitat per a reconéixer l’especial tasca o labor realitzada per persones, institucions, associacions, empreses o col·lectius de la Safor que en les seues activitats ja siguen artístiques, culturals, esportives, cíviques, professionals o investigadores hagen destacat d’una forma pública i notòria, afavorint els interessos de la Safor i el seu progrés cultural, econòmic o social en general.

Al Plenari realitzat el 30 de desembre i per unanimitat es va concedir el XV Guardó Francesc Ferrer i Pastor 2020 a l’Àrea de Salut de Gandia pel seu treball realitzat a la comarca en lluita i assistència prestada contra la Covid-19.

Concretament i pel que respecta a l’hospital comarcal Francesc de Borja, capitanejat pel seu gerent Joaquín Miñana Lorente, pel seu treball en esta lluita contra la COVID-19.

Aquest Guardó no té dotació econòmica. Consta d’una escultura que simbolitza la comarca de la Safor-Valldigna dissenyada i creada per l’artista valler Josep Enric Grau.

El premi ha sigut lliurat per Assumpció Domínguez, vicepresidenta de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, i l’han recollit Joaquín Miñana, gerent, i Rosa Andrés, directora d’Atenció Primària.

Joaquín Miñana ha assenyalat que aquesta distinció és compartida per totes les entitats que han treballat conjuntament en la lluita de la COVID-19 i, a més a més, està dedicada a tots els equips professionals que pertanyen a l’Àrea de Salut, des del personal mèdic, infermeria, neteja, administració, etc.

Per finalitzar l’acte, Salvador Femenia, president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, ha assenyalat el paper tan important de l’entitat que presideix en el foment de la cultura, amb el Premi Carmesina i la Ruta dels Porrats, en el treball diari pel benestar social de la població de la Safor amb els serveis que presta, i en el reconeixement de la labor de realitzada per persones, institucions, associacions, empreses o col·lectius de la Safor, el Guardó Ferrer i Pastor, que enguany ha recaigut en l’Àrea de Salut de Gandia i a tots els professionals que en formen part.

Articles relacionats