10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Lliurament dels Premis Abril d’Acció Cívica Valencianista i Premi Abril Jove

– XX PREMIS ABRIL d’Acció Cívica Valencianista 2022 de Més-Compromís de la Safor-Valldigna i XII Premi Abril de Joves PV-Compromís Safor-Valldigna.

Aprofitant la commemoració del 25 d’Abril, Diada de les Llibertats Nacionals del País Valencià, Més-Compromís de la Safor-Valldigna ha fet públic el lliurament dels XX Premi Abril d’Acció Cívica Valencianista atorgat a persones i/o col·lectius de la comarca que treballen des d’àmbits molt diversos (l’educació, la cultura, l’economia, la sanitat, el medi ambient, les qüestions humanitàries…) que han destacat pel seu treball de defensa de la llengua i del territori.

Així, l’Executiva Comarcal de Més, per unanimitat, ha decidit atorgar el Premi Abril d’Acció Cívica Valencianista 2022, en la categoria individual, a Pepa Chesa, dona referent del valencianisme polític i del progrés social, biòloga de professió i que ha dedicat tota la seua vida a la defensa del nostre territori, llengua i cultura, des de diversos àmbits institucionals (regidora a l’Ajuntament d’Oliva i Presidenta de la Mancomunitat de Municipis de la Safor) i orgànics.

El premi col·lectiu al “Frente Polisario”, de forma excepcional, ja que no és una entitat d’àmbit comarcal, per la seua lluita per acabar amb l’ocupació il·legal del Marroc al Sàhara Occidental i aconseguir que es culmine l’autodeterminació del poble sahrauí i la independència de la seua pàtria.

Des de Joves PV – Compromís Safor-Valldigna, per unanimitat, s’ha decidit atorgar el Premi Abril Jove, al Departament de Joventut de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

El lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 29 d’abril a les 20.30 h a Oliva, al Centre Polivalent.

Articles relacionats