25.6 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

Detingut un home gràcies a un odontòleg de l’Hospital de Gandia

• La Policia Nacional deté a un home que es va fer passar per un altre perquè li atengueren a l’hospital

• Va presentar la targeta sanitària d’un compatriota perquè li atengueren per un mal de queixal

• La radiografia bucal va permetre la seua identificació

Agents de la Policia Nacional han detingut ahir a Gandia (València) a un home de 30 anys, d’origen pakistanés, com a presumpte autor d’un delicte d’usurpació d’estat civil per acudir a l’hospital amb la targeta sanitària d’un amic.

Els fets van succeir al voltant de la dues i mitja, quan els agents que realitzaven labors de prevenció, van ser alertats per la Sala del 091 perquè es dirigiren a un centre mèdic on el personal sanitari tenia problemes per a la identificació d’un pacient el qual els generava dubtes de la seua identitat.

Una vegada en el lloc els agents van esbrinar que pel que sembla, un dels pacients que hauria acudit a odontologia per un fort mal de queixal no era qui deia ser segons la targeta sanitària que presentava, ja que la persona que li atenia s’havia adonat que la radiografia bucal que li haurien realitzat no concordava amb la que apareixia en l’historial mèdic associat a aquesta targeta. A més, el titular de la targeta tenia nombrosos tràmits realitzats des de feia més de cinc anys, mentre que l’home que allí es trobava no parlava gens d’espanyol i havia de ser traduït per un compatriota.

Davant tals fets, els agents van interpel·lar a l’amic que li acompanyava i cap a les vegades de traductor, esbrinant que aquest matí quan tots dos es trobaven en el seu domicili, al seu amic li havia donat un fort mal de queixal i un altre amic seu li hauria deixat la seua targeta sanitària perquè acudira al metge, ja que desconeixien si li atendrien només amb el passaport.

Finalment, després de corroborar els fets amb el sospitós, els agents ho van detindre com a presumpte autor d’un delicte d’usurpació d’estat civil.

El detingut, sense antecedents policials i en situació irregular, després de ser sentit en declaració ha quedat en llibertat, no sense abans ser advertit de l’obligació legal de comparéixer davant l’autoritat judicial quan siga requerit per a això.

Articles relacionats