17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

“Les Mestres Republicanes”

La Casa de Cultura va acollir ahir la segona conferència del cicle “Les Dones de la II República”, organitzades pel Centre internacional de Gandia de la Universitat de València i pels departaments de Cultura i Memòria democràtica, amb la col·laboració de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques inclusives, de l’Ajuntament de Gandia.

Es va portar a terme en la Casa de la Cultura una nova xarrada en el marc de Cicle de conferències de «les Dones de la II República». Carmen Agulló (Universitat de València) va ser l’encarregada del col·loqui «Les Mestres Republicanes», al qual van acudir el vicealcalde, Josep Alandete; el regidor de Cultura i Memòria Democràtica i Cultura, Nahuel González; i altres membres de la corporació municipal.

Les conferències restants del cicle es portaran a terme el 29 d’abril amb «Espanyoles als dos costats de la pantalla gran», a càrrec de Marta Garcia-Carrión (Universitat de València); i el 5 de maig, debat i cloenda de les jornades amb «Dones republicanes de la Safor» moderada per Carme Melo (directora del Centre Internacional de Gandia – UV) i amb Cristina Escrivà, Rosa Mascarell i Antonio Calzado com a ponents. A banda, romandran fins al 30 d’abril les dues exposicions «Dones i resistència» a la Casa de Cultura i «L’educadora Pilar Coll Alas i les seues coetànies a Gandia» a la Sala Tossal.

Articles relacionats