18.6 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

L’Hospital Universitari Francesc de Borja ret homenatge als seus treballadors en el seu 50 aniversari

– L’acte ha comptat amb la participació del Secretari Autonòmic de Sanitat, Francisco Ponce, que ha qualificat als professionals de “tremendament implicats, un equip cohesionat i molt compacte”

– El nou accelerador lineal permetrà que pacients oncològics siguen tractats en aquest hospital

L’Hospital Universitari Francesc de Borja de Gandia ha celebrat hui el seu 50 aniversari com a institució sanitària en un acte que ha reunit treballadors i extreballadors amb el principal objectiu de retre homenatge a la seua labor durant aquestes cinc dècades.

Aquest acte ha comptat amb la participació del Secretari Autonòmic de Sanitat, Francisco Ponce el gerent del Departament de Salut de Gandia, Pedro Rollán, i l’alcalde de Gandia, Jose Manuel Prieto, entre altres personalitats.

Per al Secretari Autonòmic de Sanitat, Francisco Ponce, “un hospital que compleix 50 anys és una efemèride realment molt important i no podia deixar de ser ací amb els seus treballadors, que són els protagonistes reals que han viscut aquest procés des que es va crear fins hui en dia”. Uns professionals que Francisco Ponce ha qualificat de “tremendament implicats, un equip cohesionat i molt compacte”.

Per part seua, el gerent del Departament de Salut de Gandia, Pedro Rollán, s’ha centrat en les perspectives de futur del centre sanitari i ha ressaltat que “som ací per a treballar per i per al pacient des de tots els àmbits, tant des de l’Atenció Primària com des de l’Atenció Hospitalària i la Salut Pública, conformant tot el departament de salut”. Rollán també ha agraït la trajectòria que han tingut tots els professionals durant aquests 50 anys i a la societat.

Per al nou gerent del departament de salut de Gandia, “es tracta d’un hospital de recent construcció, gran, de quasi 50.000 metres quadrats, que compta amb noves instal·lacions i equipament, com un accelerador lineal que permetrà que pacients oncològics siguen tractats en aquest hospital”.

“Posarem molt d’interés en l’accessibilitat tant de Primària com de proves diagnòstiques, en el tracte i en la seguretat del pacient”, ha ressaltat Pedro Rollán.

Durant l’acte s’ha projectat un vídeo que resumeix els 50 anys de l’Hospital de Gandia amb imatges dels moments més significatius i del personal de la institució, així com testimoniatges d’alguns dels seus protagonistes.

A continuació, s’ha fet lliurament d’un diploma acreditatiu i un obsequi als treballadors que es van incorporar en 1973 en representació de tot el personal.

Història de l’Hospital

Va ser l’1 de setembre de 1973 quan l’anomenada ‘residència sanitària mixta de la Seguretat Social’ va obrir les seues portes al final del Passeig Germanies.

Des de 1973 fins a l’actualitat l’hospital ha anat ampliant la seua cartera de serveis, multiplicant el nombre de treballadors, adaptant les infraestructures i incorporant novetats tècniques, clíniques i de gestió.

En paral·lel, es van viure episodis remarcables com la inundació provocada per la riuada de 1987, que va paralitzar l’activitat sanitària (excepte la urgent) durant quatre mesos, i fins i tot tres amenaces de bomba a la fi dels 80 i principis dels 90, una de les quals amb evacuació de pacients.

L’activitat en el Passeig Germanies es va mantindre fins a abril de 2015 quan es va traslladar a les actuals instal·lacions en el polígon Sanxo Llop, amb el consegüent augment de llits d’hospitalització i amb totes les habitacions individuals; l’increment de consultes externes i del nombre de treballadors/as, i la millora general de les infraestructures i serveis.

Actualment a l’Hospital Universitari Francesc de Borja treballen 1.320 persones, compta amb 11 sales d’hospitalització amb 292 llits, huit quiròfans en funcionament, tres sales de part i 122 consultes externes.

El primer director metge de l’hospital va ser Jesús Fuster Martí i la primera cap d’infermeria va ser Pura Giménez Ripollés. Des de llavors han passat pel càrrec 13 gerents/directors metges i sis directors.

Articles relacionats