18.6 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

Gandia tanca les trobades de música, cançons i balls valencians D’arrel amb la ‘Cercavila de les Comarques’

 

• L’acte principal del programa cultural de la Diputació serà la cercavila del diumenge (11.30 h), amb la participació de nombroses entitats de les comarques valencianes que recorreran els carrers de la capital de la Safor

• La programació ha sigut presentada aquest divendres per la regidora Balbina Sendra i el diputat de Cultura, Paco Teruel, qui ha avançat que Gandia serà “un esclat de festa, música, balls i tradicions”

Gandia acollirà aquest diumenge, 24 de setembre, l’acte central de les trobades D’arrel de música, cançons i balls valencians, organitzats per l’àrea de Cultura de la Diputació de València. Sobre les trobades D’arrel, “una gran exhibició de músiques, balls, folklore i festes valencianes”, el responsable de Cultura de la Diputació, Paco Teruel, ha destacat “la programació variada que hem oferit per a arribar a tota mena de públics, dels més joves a la gent gran, consolidant aquestes jornades que facen valdre la nostra cultura tradicional”.

L’edició de 2023 de D’arrel acabarà el diumenge amb un acte principal a Gandia, conegut com a ‘Cercavila de les Comarques’, amb un amplíssim ventall d’entitats participants i d’expressions culturals de les comarques valencianes. La cercavila eixirà de la plaça del Prado a les 11.30 hores i anirà incorporant participants en l’Escola Pia, el Passeig de les Germanies i el Palau Ducal dels Borja, per a acabar en la Plaça Major de Gandia amb una selecció d’actuacions i el concert de Pep Gimeno ‘Botifarra’, amb el seu nou espectacle ‘Ja ve l’aïre’.

La regidora de Cultura i Turisme de Gandia, Balbina Sendra, ha considerat aquesta huitena edició de la trobada de folklore organitzada per la Diputació “una gran oportunitat per a fer valdre la música, les cançons i els balls valencians”. Sendra agraeix a la corporació provincial i la seua àrea de Cultura que “haja pensat en la nostra ciutat com a amfitriona de la cercavila, ja que ens ajuda a consolidar el calendari d’activitats culturals que hem dissenyat des de l’ajuntament durant el cap de setmana previ a la Fira i Festes, moment en què Gandia oferirà la seua immensa proposta lúdica i cultural per a tots els públics”.

Entitats participants

La programació de l’acte central de la huitena edició de les trobades D’arrel organitzades per la Diputació ha sigut presentada aquest divendres a l’Ajuntament de Gandia, amb nombroses activitats que pretenen ser “un aparador de les nostres danses, cançons i manifestacions populars”, segons el diputat de Cultura, Paco Teruel, qui ha afegit que la intenció és “fer carrer, poble i comarca en una jornada festiva per a la gent de la Safor”.

Així, la Cercavila de les Comarques farà un recorregut pels carrers de la capital de la Safor des de la Plaça del Prado a càrrec de l’Associació Cultural La Regalada, el grup musical Vent Mediterrani, el Grup de Danses El rebombori de Gandia, l’agrupació Colla Terròs i Carasses de Petrer, Els Porrots de Silla, i dos colles de música tradicional valenciana, la Colla Comboiet i la Colla de Dolçainers i Tabaleters de la Safor. La festa també arribará a la plaça de l’Escola Pia, amb actuacions dels Gegants de Gandia, la Muixeranga de la Safor, la Colla de la S. M. d’Alboraia, La Xafigà, la Colla del Grau de Gandia, i Els Porrots de Silla. Tots ells s’incorporaran a la cercavila.

A aquest aparador de manifestacions musicals i festives valencianes se sumaran també des del Passeig de les Germanies el Grup de danses Roís de Corella i la Muixeranga de la Safor amb el Ball de bastons. El Grup de danses La Delicà de Gandia i els Ministrils de Gandia també s’uniran a la celebració des del Palau Ducal dels Borja. De manera paral·lela, en la Plaça Major actuarà la Colla de la Federació Valenciana de Dolçainers/és i Tabaleters/res. Les associacions, colles i grups de música popular valenciana tindran com a última parada la Plaça Major, on es posarà punt final a la cercavila, amb el concert de Pep Gimeno ‘Botifarra’.

Articles relacionats