16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

L’Hospital de Gandia oferirà menús especials als pacients ingressats durant les festes nadalenques

– Els menús estan adaptats a les necessitats nutricionals i metgesses de cada pacient mantenint la dieta adequada per a la seua recuperació

Els hospitals públics de la Comunitat Valenciana serviran menús especials als pacients ingressats durant el període de les festes nadalenques. L’objectiu és fer l’estada hospitalària més agradable.

Per a això, cada hospital ha preparat un menú especial, basat en plats típics de Nadal, que se serviran els dies més significatius, com a Nit de Nadal, Nadal, Nit de cap d’any, Any Nou i el dia de Reis.

A més, els menús han sigut elaborats seguint les recomanacions dels nutricionistes i tenint en compte les necessitats mèdiques dels pacients, mantenint la dieta adequada per a la seua correcta recuperació. Es tracta d’una mesura més dins del Pla d’Humanització que desenvolupa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb la finalitat de facilitar l’estada dels pacients als hospitals durant aquests dies.
.

A l’hospital de Gandia els pacients soparan en Nit de Nadal milfulls d’albergínia amb formatge Edam i salmorejo, crema de carabassa rostida amb oli de canyella i clau, medallons de rellom de porc amb trossets de poma confitats i sèsam, pastís de formatge i assortiment nadalenc.

El dia de Nadal. Els pacients ingressats degustaran un tosta freda de samfaina amb llagostí i xixina d’oliva, consomé de Nadal amb ou escalfat, ventresques de lluç a l’estil donostiarra amb bouquet de tomaca aromàtica i baines, tronc nadalenc i assortiment nadalenc.

El sopar de Nit de cap d’any consistirà en croquetes artesanes d’espinacs amb coulis a la biscaïna, ensalada russa de llagostins amb les seus “reganyàs”, terrina de bacallà amb gules i salsa marinera, i per a postres pinya natural, raïm de la sort i assortiment nadalenc.

El dia d’any nou, està previst un menú consistent en pagés amb escalivada de verdures macerada amb oli d’all confitat i verat, crema de poma aromatitzada, secret de porc a la planxa amb mussolina de piquillos i parmentier i pastís al whisky.

El dia de Reis, està previst que els pacients mengen humus de cigrons amb naxos i pebre roig, arròs cremós de fongs, bladers i carabassa, pit de titot amb salsa de taronja i arròs i pastís de tiramisú.

Articles relacionats