22.9 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

L’Hospital de Gandia incorpora la cirurgia vaginal mitjançant laparoscòpia per a intervencions uterines

• S’evita realitzar incisions en pelvis i abdomen, de manera que no queden cicatrius visibles i la recuperació de la pacient és més ràpida

• El temps en quiròfan és més curt que amb les altres opcions i el dolor postoperatori és molt de menor 

L’Hospital Universitari Francesc de Borja de Gandia ha adquirit l’equipament necessari per a poder realitzar cirurgia vaginal mitjançant laparoscòpia per a intervencions uterines i anaxials, és a dir per a l’extirpació quirúrgica d’un quist o tumor benigne de l’úter o d’un dels ovaris.

Així, la intervenció és per laparoscòpia a través de l’orifici natural de la vagina, evitant realitzar incisions en pelvis i/o abdomen per a introduir la càmera de vídeo (laparoscopi) com succeïa fins ara en el cas de la intervenció tradicional laparoscòpica o per laparectomia (intervenció oberta).

Amb això, no queden cicatrius visibles; el temps d’intervenció és menor que amb les altres opcions, i millora la recuperació de la pacient, amb baixes molt més curtes i una menor estada hospitalària posterior.

A més, es produeix menys dolor postquirúrgic, i, per tant, no se solen necessitar tècniques invasives de control del dolor com l’epidural o la punció analgèsica transcutànea dirigida per ecografia, així com un menor consum d’analgèsics.

També es requereixen menys recursos, tant humans com materials, per a la realització d’aquesta, ja que només es necessita un cirurgià i un ajudant (en la via laparoscòpica es requeria un ajudant més).

Quant al material, s’utilitzen menys instruments d’un sol ús, amb el consegüent estalvi econòmic.

Aquesta nova tècnica permet l’abordatge vaginal quan existeix patologia anaxial o en úters de major grandària, tal com explica el cap de servei de Ginecologia de l’Hospital Universitari Francesc de Borja, el doctor Josep Vicent Carmona.

“Amb la laparoscòpia tradicional hi ha més dificultats amb els úters de major grandària, requereix més temps quirúrgic, major capacitació tècnica dels professionals, i major despesa”.

Articles relacionats