22.5 C
Gandia
Dimecres, 4 octubre, 2023

L’Hospital Comarcal Francesc de Borja oferirà menús especials a les persones ingressades durant les festes nadalenques

– Els plats estan adaptats a les necessitats nutricionals i metgesses de cada pacient

– La iniciativa cerca fer més amena i suportable l’estada hospitalària

Els hospitals públics de la Comunitat Valenciana serviran aquest Nadal, com en anys anteriors, menús especials en els quals seran presents les cremes, el lluç preparat, el tradicional bullit nadalenc i les postres especials i assortiments nadalencs.

Cada hospital ha elaborat un menú especial, basat en plats típics de les festes nadalenques, que se serviran a les persones que hagen de romandre ingressades en Nit de Nadal, Nadal, Nit de Cap d’Any, Any Nou i el dia de Reis, els dies més assenyalats. L’objectiu últim és tractar de fer més amé l’ingrés hospitalari.

A més, els menús s’han elaborat seguint les pautes nutricionals i tenint en compte les necessitats mèdiques de cada pacient, per a preservar la dieta més adequada per a la seua correcta recuperació. Es tracta d’una mesura més dins del Pla d’Humanització que desenvolupa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

A l’hospital Francesc de Borja de Gandia, es degustarà en Nit de Nadal crema de llombarda amb taquets de poma saltejats i làmines d’ametla torrada, medallons de rellom de porc en salsa de prunes seques i arròs aromàtic per a acabar amb flam de café amb nata i assortiment nadalenc.

El dia de Nadal hi haurà consomé amb ou escalfat, pastís de lluç amb salsa biscaïna i baines, i braç de nata amb salsa de xocolate.

En canvi, el sopar de Nit de Cap d’Any consistirà en ensalada russa de llagostins amb els seus reganyàs, ventresques de lluç amb cremós de bròcoli i pinya natural. No faltaran el raïm de la sort i l’assortiment nadalenc.

El dia d’Any Nou, se servirà pasta fullada farcida d’espinacs i bolets amb coulis de salsa de tomaca, secret de porc a la planxa amb mussolina de piquillos i parmentier així com pastís al whisky.

En Reis, està previst que els pacients mengen arròs melós de verdures i calamar, medallons de pit de pollastre a la taronja amb mousse de carabassa rostida i pastís, tiramisú.

Articles relacionats