18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

La segona edició de la Fira Turística “Gregori Tour” ha estat tot un èxit

  • L’IES Gregori Maians presenta la segona edició de la seua Fira Turística, realitzada per l’alumnat de 1r d’ESO, i amb la col·laboració de l’alumnat dels Cicles Formatius de Grau Superior de Gestió d’Allotjaments Turístics i del de Jardineria i Floristeria.

La segona edició del Gregori Tour ha estat tot un èxit. Els projectes globals amb la metodologia ABP (Aprenentatge Basat en Projectes) impregnen el dia a dia de l’IES Gregori Maians d’Oliva. En quatre dies l’alumnat va aconseguir el repte de crear una fira de Turisme, que van presentar ahir dimecres, 21 de desembre. Ells i elles amb els rols de documentalista, dissenyador o dissenyadora gràfic, productor o productora audiovisual i tècnics creatius han creat mapes interactius, tríptics, vídeos promocionals i expositors amb la gastronomia de la ciutat i marxandatge.

En aquest projecte l’alumnat de 1r d’ESO del centre ha comptat amb la col·laboració de l’alumnat dels Cicles Formatius de Grau Superior de Gestió d’Allotjaments Turístics i del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Jardineria i Floristeria. Aquesta col·laboració i treball ha aconseguit endinsar al públic assistent, i a les autoritats que van estar presents en la inauguració, en una vertadera Fira de Turisme Internacional, la Gregori Tour.

L’alcaldessa, Yolanda Balaguer, per la seua banda, va declarar que “l’aliment s’ha convertit en una experiència que ens mostra la cultura, les tradicions i els costums de cada lloc i, en aquesta ocasió, l’alumnat ens ha delectat amb una degustació fantàstica que ens ha traslladat arreu del món. Vull agrair a l’alumnat de l’IES Gregori Maians i a l’equip docent pel repte de crear en 4 dies aquesta fira de turisme i demostrar-nos que el turisme i la gastronomia caminen de la mà en benefici del territori, la cultura i la ciutadania” va afegir Balaguer.

La vicealcaldessa i regidora d’Educació, Ana Morell, va destacar la capacitat de treballar en equip de tots els grups i la col·laboració, dins de la competència que hi havia en la mostra realitzada. Morell a més, va valorar molt positivament que “la tasca executada per tot l’alumnat, no sols posa en valor l’esforç individual i del grup de treball, sinó de tota l’exposició creada per l’alumnat de 1r d’ESO, amb la col·laboració de l’alumnat dels Cicles Formatius de Grau Superior implicats. La més sincera enhorabona a totes i tots” va afegir la regidora d’Educació.

Per la seua part, el regidor de Turisme d’Oliva, Kino Calafat, va mostrar la seua satisfacció en visitar tots i cadascun dels estands de la fira del Gregori Tour i va manifestar que “per segona vegada, l’alumnat de l’IES Gregori Maians ens sorprenen molt gratament, per la seua capacitat creativa i de gestió, fent possible el “Gregori Tour”, una iniciativa que els porta a conéixer diferents ciutats del món, els seus costums, els seus llocs més emblemàtics. Amb aquest coneixement també aprendran a valorar més encara, el turisme de la seua pròpia ciutat”, va declarar Calafat.

Els grups guanyadors per votació van ser les ciutats de París, Istanbul i Londres. Altres ciutats representades van ser Dubai, Rio de Janeiro, Bangkok i Tòquio, entre d’altres.

Articles relacionats