15.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

l’exposició “Manolo Valdés. Matèria i història” engalana d’art el 20 Aniversari de la Casa de la Marquesa

– La Casa de la Marquesa celebra els seus 20 anys amb una gran exposició de peces inèdites de l’artista valencià internacional Manolo Valdés

– Diana Morant: “La cultura és el millor antídot contra aquesta deriva tediosa que representa la pandèmia. La covid-19 no és incompatible amb consumir cultura, i aquesta exposició és un clar exemple”

– Nahuel González: “Presentem una de les exposicions més importants que han passat per Gandia, amb la voluntat de donar suport a la cultura també en aquest temps tan complicat”

– Aquesta mostra de la Fundació Bancaixa, conformada per 24 peces de gran format, es podrà visitar fins al 12 d’octubre.

La Casa de Cultura Marqués de González de Quirós ha acollit hui l’acte d’obertura de l’exposició ‘Manolo Valdés. Matèria i història’. L’exposició està conformada per 24 peces de gran format. Que recorren tres dècades de producció i els trets més representatius d’un dels artistes valencians vius amb més projecció internacional.

És una gran mostra que es podrà fins al pròxim 12 d’octubre. On es descobriran peces inèdites de Manolo Valdés mai exposades fins ara, la qual va ser encarregada l’any passat a la Fundació Bancaixa per a celebrar enguany els 20 anys de la Casa de la Marquesa.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha volgut agrair a la Fundació Bancaixa que “en plena pandèmia haja trobat el temps suficient i la dedicació necessària per a culminar aquesta exposició i fer-la possible. Compartim amb la Fundació Bancaixa estar enamorats de la cultura, però també estar enamorats de la ciutat de Gandia. Per això celebrem, amb la mateixa complicitat i alegria que el primer dia, aquests vint anys de treball conjunt en la Casa de la Marquesa. La Casa de la Cultura ha convertit Gandia en una ciutat millor”.

En referència a l’autor de l’exposició Manolo Valdés, Morant ha destacat que “és un artista internacional reconegut per la seua capacitat artística i per la vivesa de les seues obres. Les quals amb el pas del temps continuen estant d’absoluta actualitat. A Gandia ens considerem molt afortunats, perquè moltes d’aquestes peces no havien estat mai exposades”.

La primera edil de Gandia també ha afirmat que “vivim temps incerts i, per això, fa més falta que mai que la cultura estiga present per alimentar les nostres ànimes. Hem de recordar la importància que té la cultura com al millor antídot contra aquesta deriva tediosa que representa la pandèmia. Perquè la covid-19 no és incompatible amb consumir cultura, i aquesta exposició és un clar exemple. Hui més que mai hem d’estar del costat de la salut de la ciutadania, però també de la seua salut en l’esperit d’aquest aliment humà que és la cultura. La Cultura ens ajuda i dona esperança en el futur”.

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Nahuel González, ha assenyalat que “hui presentem una de les exposicions més importants que han passat per la ciutat. Aquesta aposta que fa el Govern local, donat suport a la cultura en aquest temps tan complicat. I garantit la màxima seguretat i realitzant esdeveniments per a enfortir l’art i la cohesió social”.

González també s’ha referit al 20é aniversari de la Casa de la Marquesa, “una Casa de Cultura que representa a tota la ciutat i on durant molts anys ha sigut voluntat de molts alcaldes i regidors de Cultura mantindre la millor programació. Per tant, aquesta exposició dignifica molt aquests vint anys”.

El president de la Fundació Bancaixa, Rafael Alcón, ha destacat “la importància d’aquesta exposició tant pel seu contingut. En posar a l’abast del públic l’obra d’un dels nostres artistes contemporanis més internacionals com és Manolo Valdés, com per l’espai que l’acull. És una satisfacció celebrar amb aquest homenatge a Valdés el 20é aniversari de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, un espai emblemàtic que estem encantats de tindre cedit a l’Ajuntament de Gandia durant tots aquests anys per al millor ús possible: la cultura i l’acció social, àrees estratègiques d’actuació de la nostra Fundació”.

Per últim, el comissari de l’exposició, el gandià Joan Baptista Peiró, ha donat les gràcies a l’Ajuntament de Gandia i a la Fundació Bancaixa, “per fer realitat una exposició amb obres molt significatives de Manolo Valdés. Qui, a hores d’ara, és l’artista valencià més reconegut i conegut internacionalment sense cap mena de discussió. L’artista es caracteritza per introduir-se en l’ús de la matèria com així es podrà comprovar en aquesta mostra”.

Articles relacionats