12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Gandia ja pot gaudir de la millora del parc Ausiàs March

· Les obres permeten la generació d’un nou espai per a la ciutadania gràcies a una inversió de 316.000 €. Sufragada íntegrament per la Diputació de València i se sumen a les de la primera fase amb el que l’espai ha rebut una inversió propera als 600.000 €

· Diana Morant: “Fem un pas més per tindre una ciutat amable i sostenible. En un espai amb molts serveis i per on circulen milers de persones cada setmana”

· Josep Alandete: “L’actuació que hui visitem és molt important perquè d’una banda trenca la barrera que suposa el riu perllongant el passeig i permet ampliar els espais per a la ciutadania”

· Carlos Fernández Bielsa: “Gandia és un referent des de fa anys en les polítiques públiques destinades a ajudar les persones. Però també en intervencions que demostren el compromís amb la sostenibilitat i l’accessibilitat”

PARC AUSIAS MARCH GANDIA 2L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; acompanyada per Carlos Fernández Bielsa, vicepresident tercer de la Diputació de València i responsable de l’Àrea de Cooperació Municipal, Coordinació Institucional i Cohesió Territorial de l’ens provincial; Josep Alandetevice alcalde i regidor d’Urbanisme; Vicent Mascarell, diputat d’Hisenda, i tècnics municipals han visitat la finalització de la primera fase del projecte de remodelació de parc d’Ausiàs March.

Un projecte important per la ciutat. Finançat íntegrament per la Diputació de València (316.000 €). I que suposa aconseguir que el riu Serpis deixe definitivament de representar una barrera física, integrant-se i formant part de l’entramat urbà de la ciutat. La ciutadania pot gaudir de l’espai verd de parc d’Ausiàs March.

S’ha perllongat el passeig Germanies, principal artèria de la ciutat. La cohesió en el centre històric amb una zona que és cada vegada més utilitzada on es troben l’Escoleta del Centre Històric i l’Escola de Música Mestre Baldoví. I que compta amb l’hospital comarcal i el polígon Benieto a pocs metres.

L’actuació ha col·locat el característic “trencadís” sobre 1.800 metres quadrats. S’ha creat un nou tram amb la mateixa filosofia que el passeig Germanies. A més, la ciutadania disposarà d’altres 9.000 metres d’espai que afavoriran la consolidació d’aquesta zona.

PARC AUSIAS MARCH GANDIADesprés de la visita, Diana Morant ha declarat que “fem un pas més per tindre una ciutat amable i sostenible en un espai amb molts serveis i per on circulen milers de persones cada setmana” i ha recordat que fa dues legislatures “aquest era un espai degradat. Una zona verda que servia de pàrquing mentre el veritable pàrquing estava buit. Ací mateix s’acumulaven cotxes mentre la ciutadania no podia gaudir de l’espai“.

Per la seua banda, Josep Alandete va destacar el compromís del govern municipal per aconseguir una ciutat més amable, sostenible i saludable. “L’actuació que hui visitem és molt important perquè d’una banda trenca la barrera del riu perllongant el passeig. I permet ampliar els espais per a la ciutadania en un moment on és importantíssim”. I ha avançat que “la intenció del consistori es continuar treballant a la zona. Projectant noves fases perquè aquest espai tinga cada vegada més atractiu per a la ciutadania. I que també ens servisquen per a augmentar els itineraris a peu com ara el de l’hospital comarcal”.

Finalment, Carlos Fernández Bielsa ha explicat que “hui és un dia important per a Gandia i la Diputació ha volgut estar ací per mostrar el seu suport. Gandia és un referent des de fa anys en les polítiques públiques destinades a ajudar les persones. Però també en intervencions que demostren el compromís amb la sostenibilitat, l’accessibilitat, amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenibles”.

Articles relacionats