21.6 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

BNG. “Un exemple a tindre en compte”. Article d’opinió d’Andreu Banyuls

BNG. “Un exemple a tindre en compte”

L’èxit del Bloc Nacionalista Gallec a les eleccions autonòmiques a Galícia el diumenge passat, ocupant el segon lloc davant del PSOE. I multiplicant el seu resultat anterior, és el premi a l’esforç continuat, sense renunciar als seus orígens ni a la identificació permanent amb els sectors nacionalistes gallecs.

Ha estat un exemple d’un treball ben fet, amb esforç i sense deixar-se seduir pels “possibles” beneficis immediats. El fet de mantindre la identificació “nacionalista” és evident que no ha impedit l’èxit electoral del BNG, al contrari.

Al País Valencià, és fals que dir-se “nacionalista”, siga negatiu políticament, i és el fet diferencial més clarificador davant el partit estatal PSOE. Partit que manté el mal finançament al nostre País, que no accepta el deute històric estatal i que és responsable de mantindre-nos amb un sistema electoral que perjudica clarament els drets de representació dels valencians.

Si el Nacionalisme Valencià renuncia a una clara identificació amb el País, no guanyarà res i el ciutadà posat, a elegir entre dos semblants, acabarà preferint al que manté la seua imatge i té la força del govern a l’estat.

L’èxit del Nacionalisme Valencià no estarà a arribar, sinó en fer el camí paral·lel al que està fent la societat, els resultats de Galícia i el País Basc, són un clar senyal que hi ha un canvi important en la sensibilitat dels ciutadans, que renega de les maniobres per amagar la veritat de les propostes, i la identitat real dels partits. Amb el descrèdit actual de la classe política, plantejar clarament el que som, sense por, sense més renuncies és la millor opció per un canvi de cicle que ja s’endivina.

Andreu Banyuls, secretari d’acció política de Bloc i País, corrent majoritària del Bloc.

Articles relacionats