L’exposició “Creadors valencians pels Drets Humans” obri les seues portes a Gandia

La mostra es mantindrà oberta a la Sala d’exposicions de la Universitat de València a Gandia fins el 31 de juliol

L’exposició “Creadors valencians pels drets humans. Setanta anys de la Declaració Universal dels Drets Humans”, comissariada pel dissenyador Boke Bazán, ha obert les seues portes aquesta vesprada a la sala d’exposicions de la Universitat de València. A l’acte d’inauguració han acudit, el Vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, el Director del CIG-UV, J.Emili Aura, representants de l’ajuntament de la ciutat i Xelo VivesPresidenta d’Aministia Internacional, institució que ha col·laborat amb la Universitat de València en l’organització d’aquesta exposició. L’horari de visites serà de dilluns a divendres de 9 a 20h. Aquest acte serveix, a més, com anticipi al que serà la programació d’activitats obertes de la 36 Universitat d’Estiu de Gandia dedicada enguany, precisament, als drets humans.

“Creadors valencians pels Drets Humans” reuneix 30 dissenyadors gràfics valencians de primera línia, catorze dones i setze homes, entre els quals es troben noms com Mariscal, Lina Vila, Paco Roca, Sento Llobel, Rosa DeltoroNuria Riaza, Pablo Auladell, Mar Hernández (Malota), Cristina DuránIban Ramón, Dídac Ballester, etc. En el seu conjunt, les obres gràfiques interpreten, cadascuna des del seu particular punt de vista, els principis de la dignitat humana recollits en la Declaració Universal dels Drets Humans, un dels textos més visionaris de la nostra història contemporània, alhora que llancen una mirada esperançadora i mobilitzadora de consciències. L’objectiu de l’exposició és aconseguir que la ciutadania prenga consciència de la importància de defendre els principis de la Declaració Universal dels Drets Humans, amenaçats quan han complit 70 anys, per polítiques regressives i per la retòrica de l’odi.

Aquesta exposició ha estat produïda pel Centre Cultural La Nau on va ser inaugurada a La Nau a novembre de 2018. Després de València, ha estat Gandia el lloc elegit per iniciar la itinerància d’aquesta mostra.

Et Pot Interessar