18.3 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

L’Escola de Música de l’Entusiasta aplicarà una nova metodologia didàctica virtual

L’Escola de Música de la Societat l’Entusiasta de Benifairó implantarà, a partir dels cursos de primer i segon de llenguatge musical, una nova metodologia virtual per a la qual habilitarà una aula amb infrastructura digital.
L’any passat la Societat Musical implantà la metodologia innovadora del Fasolet, enfocada a l’alumnat de 3 a 8 anys (nivells de jardí musical i iniciació). Enguany implantarà una nova metodologia, aplicable a partir dels 8 anys (1r d’Ensenyament Elemental, equivalent a 3r de Primària escolar) que basada en una plataforma virtual, té com a objectiu emprar mitjans tecnològics per ensenyar de forma divertida, entretinguda i lúdica.

El projecte d’ensenyament, la plataforma aulavirtualmusica, dissenyada per dos professors de Canet d’En Berenguer, Cristòbal Navarro i Sergi Rajadell, ja es troba implantada en escoles de música i conservatoris valencians. Es pot trobar en funcionament a les escoles de música de Beniopa, Gandia, Xeraco o el Verger, i al Conservatori de Silla. El projecte va obtindre el Premi Euterpe 2016, que lliura anualment la Federació de Societats Musical de la Comunitat Valenciana, en la categoria d’Investigació, desenvolupament i innovació.

La Societat condicionarà una aula virtual per a aquesta nova metodologia

El projecte educatiu aulavirtualmusica resulta d’especial rellevància, perquè incorpora les possibilitats digitals a l’educació musical. Tot està enfocat al món virtual: els materials didàctics (plataforma virtual d’accés via internet, continguts digitals), com la infrastructura. Per a tal fi, la Societat està ultimant el condicionament de l’aula del primer pis per a impartir aquesta nova metodologia. Així, la Societat la dotarà de mitjans, com ara accés a internet, ordinador, altaveus i pissarra digital.

Esta nova metodologia que s’aplicarà a partir d’enguany als dos primers cursos de llenguatge musical, permetrà a l’alumnat, a més d’aprendre a l’escola emprant mitjans digital i en un entorn que combina l’aula amb l’espai virtual, poder accedir als material des de qualsevol lloc, amb l’ordinador o la tablet, i repassar o reforçar les lliçons amb jocs, cançons, dictats o altres enllaços a vídeos relacionats amb el tema. Els propers dies obrirem el termini de matrícules per al curs 2017-2018 i s’oferirà aquesta nova modalitat.

Articles relacionats